Livsstil

Hög feber, hundkräk över hela mig och vilka fan är vi?!

Det är ett intensivt virus – vila.

I söndags när jag gick och la mig kände jag mig ovanligt matt i kroppen och det kändes som huvudet var extra tungt, jag tänkte mer att det var pga en intensiv vecka på jobbet, men det var ju bara önsketänkande kan jag säga er, för måndag morgon vaknar jag upp med världens huvudvärk, kroppen kokade, näsan var som en öppen kran och halsen, ja där lät det som att någon jävla gammal kråka bosattsig tillsammans med ett gäng igelkottar som uppenbart hade mig.  Jag fick ringa jobb efter att jag tog tempen, 38 graders feber.

Måndag, tisdag och fram till onsdag tempeade jag mellan 38-39.4 som högst.  Jag har aldrig sovit så mycket i hela mitt liv, aldrig hostat så mycket så jag kräkts och aldrig ätit så lite i hela mitt liv , för jag har ju fan bara sovit. Jag som snittar ca 5-6 timmar, max 7 timmar per natt har sovit upp till 14 timmar per natt. Hur sjukt är inte det?

Jag ringde 1177 som hänvisade mig till vårdcentralen. Det är ett intensivt virus som går just nu och många är sjuka och är hemma länge, främst med en ihållande hosta och huvudvärk. Jag fixade hostmedicin och tog alvedon och sen har jag sovit , sovit och sovit.

Onsdag kväll var jag tempen nere under 38 och i går ingen feber alls, fortsatt galet trött, huvudvärk och hostade så jag kräktes. I dag ingen feber, huvudvärken håller i sig fast inte lika intensiv, hostan däremot är lika jobbig men inga kräkningar ( från mig ) men kamphunden Chanel kräkte ner hela mig ..  drack vatten och jag skulle vara snäll och lyfta upp henne i soffan och när jag lyfter upp henne tömmer hon hela magsäckens innehåll över min bröstkorg, vilket resulterar i att det hamnar innan för mina kläder och över mig.  Ni kan bara ana vilka vackra, välvalda ord jag använde… Men vi har inte kräkts någon av oss mer.

Planen var i dag att jag skulle träffa världens bästa Stina för lite vin och mys.  Förra gången vi planerade så var hon liggandes i influensa och nu denna gången jag. Så jag fick ställa in och fortsätter mitt kurerande, vila och bara vara för att vara fit for fight för jobb till veckan igen, med eller utan huvudvärk och hosta, jag skiter i det.

Så jag gick och plockade bort alla ljus som var uppbrunna i ljusstakarna och öppnar lådan som vi har ljus i?! Där är fan nästan tomt, eller där är lite olika ljus , men alla doftljus är slut, alla kronljus är slut och det är bara ett par stearinljus kvar?! Vad menas ? Hur kan detta ha hänt?  Att gå från att alltid ha ett jävla lager med favorit doftljusen, alltid massa stearinljus (6 timmars brinntid ska det vara ) och alltid en förpackning med kronljus?! Är de meningen att jag ska dö nu ? För detta funkar inte. Det är orimligt.

Jag skrev direkt till sjömannen att det var kris på vår gata i stan, det är slutet på livet och jag kommer dö. Jag behöver gå till Lidl för att handla nödljus, billiga och inte lika bra, men dom funkar och dessutom passade jag på handla Ikaffe och en påse med nötter som jag kan snacksa på lite. Lite nyttigare än allt jävla godis som man tidigare tryck.

Så ja jag lever, hostar och har smått irriterande huvudvärk efter 5 dagars sjukdom.  Något positivt med det hela är ju att jag ställde mig på vågen och det var minus strax över 2 kg där och bara det gjorde ju mig extra glad, därav att jag köpte nötter att snacksa på för att försöka vara lite nyttigare. Hade jag inte vägt mig hade jag fan köpt chips alltså haha. Men jag önskar ju att ett par kilo kastas av från denna kroppen, så man får ju göra så gott man kan.

Så det blir en lugn fredag hemma, tänt massa ljus, musiken den strålar från högtalaren, Molly sätter på sin snusknalle och förmodligen våra kuddar med nu efter maten som alltid, Chanel hon är som en böld och lämnar mig inte en sekund och jag kanske ska så lite palettbladsfrön till säsongen i stugan, lite flox och kanske några tomatfröer, jag ska så i lite omgångar tänker jag gällande tomaterna.

Annars har jag lite smått panik i kroppen, i morgon måste jag på kyrkogården igen. I morgon är det nämligen 1 år sedan vi begravde min älskade mamma och det kryper i hela kroppen. I lördags var jag på kyrkogården för att lämna en bukett på svärmors födelsedag och i morgon årsdagen för begravningen på mamma.  Hjärtat är i tusen bitar .. igen!

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.