Livsstil

Hösten , to do list och livet fortsätter pröva en

När hösten är kommen .. på riktigt.

Hösten har verkligen kommit och det är ju både fantastiskt och fruktansvärt jävla deprimerande. Inte för att jag känner mig deprimerad alls, utan mer går runt med ett mentalt stört leende och tänker på hur mycket pengar jag kommer spendera på både doftljus, stearinljus och kronljus .. för nu är årstiden här då jag tänder så mycket ljus jag bara kan , gärna varje dag.  Sen att vi uppenbart bor i en lägenhet där det inte finns något mellanting, antingen är den så varm att man vill krypa ur sitt skinn eller så är den så kall så jag  helst sover med alla kläder jag någonsin kan ha på mig och tyngd täcke.

Jag har stämplat ut från jobbet och har 2 dagars ledighet, vilket känns brutalt skönt. Mindre skönt att jag faktiskt har kvällspass hela helgen, men bara sen jag slutade jobbade har jag hunnit beta av min to do list som jag skjutit på och tagit tag i de saker jag skjutit upp i alldeles för många dagar:

Hämtat klo sliparen ( Molly hatar att klippa klor )
Startat värmepumpen i stugan.
Vikt all tvätt, både den som jag la på en hylla i sovrummet och den torktumlaren. Vikt jeansen som hängde på torkställningen.
Jag har slängt papp i återvinningen, röjt lite gammal mat i kylskåpet.
Långpromenad med hundarna.
Vattnat alla blommor som inte är i självbevattnande krukor.

När livet fortsätter att pröva en.

De senaste 2 åren kan ha varit de värsta åren i mannaminne. Och efter både svärmor och mammas bortgång, att syrran fick hudcancer så hade vi ju hoppats att livet i slutet av förra året skulle vända. Men 2023 fortsatte i spåret där vi skulle testas och så testas man lite till.  Det har stundtals varit väldigt tungt, med mycket sjukhusbesök, utredning och så mycket frågor och så mycket obesvarade frågor.  Det tar extremt mycket på ens mående när den man älskar mest av allt inte har mått eller mår bra, men man tar samtidigt som sjukvårdsutbildade med kunskap om sjukdomar , en lättande suck och andas ut när oroande undersökningar inte visar något negativt. Även om det hade varit en lättnat att få någon som helst mer klarhet i saker och ting.  Att mattan dras undan från fötterna på den man älskar mest och man känner att vi är tillbaka på ruta 1 igen . Att få börja om och försöka hitta ny kraft att fortsätta kämpa.

Det har inte tagit slut där. Jag har gråtit mycket de senaste 2 månaderna, det har varit mycket tankar och mycket funderingar fram och tillbaka, 2023 och det är fan inte lätt att leva som homosexuell.

Man saker har landat i mig, tårarna har runnit och jag är så fruktansvärt ledsen men framförallt besviken, så otroligt besviken och arg på mig själv. Att jag ännu en gång varit en sån people pleacer och inte lyssnat på mig och mina känslor och vad jag vill.  Beslut har fattas, andra har blivit ledsen men förstående,  vilket har gjort mig ännu mer ledsen, arg och ännu mer besviken på att jag inte lyssnade på mig själv och mina rädslor och mina känslor.

Men jag vet att det kommer bli bra och jag behöver göra detta. Efter ordentligt funderande varje jävla dag i en månads tid, vägt för och nackdelar mot varandra så behövde jag ta detta beslut, för jag orkar helt ärligt inte pga min besvikenhet kriga vidare. Och jag får helt enkelt bara gå in mentalt att folk kommer ha åsikter men jag hoppas de som känner mig, dom som är mig närmast, stöttar mig i mitt beslut, oavsett om de har tankar och funderingar och hjälper till att göra att beslutet som är taget kommer bli bra.

Det är både glädje och sorg, men jag håller huvudet högt och fortsätter försöka vara den glada Totten. Nu ska jag ta tag i de sista på min to do list och det är att skura toaletten, fulsjunga för både hundar och grannar och njuta av att jag har 2 dagars ledighet med nästan inget alls planerat, förutom ett besök för blodprovstagning torsdag morgon,  för nya prover ska tas och eventuellt ska jag börja med ny medicin mot min fibromyalgi. Vilket ändå känns som lite positivt i allt som varit.

Ledsen för ledsamt inlägg, men trots ledsamheter så försöker jag hålla humöret uppe, trots att jag stundtals slåss om saker och 2023 och folk fortfarande har en fruktansvärd syn och mentalitet.

 

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.