Stuglivet

Så mycket som händer, stugmys och tårar både av glädje och sorg

Tulpaner för mamma och svärmor!

Onsdag och jag har haft en extremt produktiv arbetsdag. Jag hade studie tur och har hunnit med så extremt mycket i dag så jag är fan chockad över mig själv.  Jag har verkligen legat i under dagen och tagit tag i saker jag legat efter jobbmässigt. Så det känns så extremt bra.

Sjömannen drog på jobb i går så det var en ensam natt. Jag sover fruktansvärt dåligt varje gång sjömannen ska mönstra på , som alltid, så jag trodde inte jag skulle orka så mycket i dag, men tydligen finns det reservbatteri och så finns det saker man brinner extra för som gör att man hinner med extremt mycket.  Mitt tvångsmässiga beteende hjälper nog till här lite.

Det händer mycket i livet just nu. Det är mycket som pågår och jag förstår inte riktigt hur jag hinner med allt med tanke på dygnets alla timmar, men på något vis lyckas jag lösa det och ändå hålla humöret uppe, men det är kul, jag njuter och jag känner mig tillfreds med sakerna och livet. Det rullar på kan vi väl säga. Jag önskar jag kunde delge men jag kan inte det, så ni får helt enkelt glädjas åt och med mig. I tystnad!

När tårarna bara rinner.

Jag tog bilen till jobb i dag för att jag hoppades att jag skulle få 2 paket levererat till utlämningsställe som jag hoppade på och det fick jag. Så efter jobb så hämtade jag ut dom, tankade bilen och körde hem. Öppnade både och packa upp den ena som var en raritet inom samlar växter och den andra var ännu en dahlia stickling jag vann på auktion. Sen hem till hundarna och jag funderade fram och tillbaka hur vi skulle göra, sjömannen drog till de sju haven i går och jag har 2 dagars ledighet nu inför helgens arbete, så ska vi åka till stugan eller vara hemma. Men jag valde att packa ihop och köra till stugan, för lugnet och för att jag vet hur mycket hundarna älskar det. Vi älskar det, men det är inte samma sak när sjömannen inte är hemma.  Men ändå lugnet och jag vet hur mycket hundarna älskar att vara här ute.  Och att jag verkligen kopplar av!

Väl här ute och vi närmade oss stugan så brast det, tårarna sprutade på mig .Jag ser det jag ser varje vår. Tulpanerna blommar och sjömannen är inte här, vidrigt men så vackert.  Det är magiskt att komma ut hit men samtidigt hjärtskärande.  Våren och allt blommar och med våren så kommer min älskade mamma och älskade svärmors favorit blommor upp, nämligen Tulpaner.  Det är sjukt hur mycket en blomma kan ge så mycket kärlek men samtidigt så mycket hat, en blomma som är så vacker, blommar så kort tid , som är så älskad men samtidigt kan ge så mycket hat.  Jag är så glad över att tidigare ägare planterat tulpaner i trädgården, men så mycket hat för att dom är så utspridd.  Så mycket kärlek för att mamma och svärmor varje vår sprider sån glädje men samtidigt så ledsen varje år dom jävla blommorna kommer upp för dom är ju Mamma och svärmor. För tulpaner är ju dom.  En sån jävla hatkärk och tårarna rinner för saknaden, kärleken men även för att dom blommar och sjömannen inte är hemma. Jag har en önskan och det är att dom blommar i sin prakt när sjömannen kommer hem. Så även han får se och vi kan plocka in en bukett … för mamma och svärmor.

Men jag mår bra , riktigt bra ..trots massor av tårar när jag kom till stugan.  Jag har hunnit varit borta hos en älskade vän som jag tyckte lät lite ledsen på telefon med en dahlia stickling som jag fixat som jag hoppas tar sig,  hon har fått kräka av sig och jag fick se att det ändå var okej. Och det kommer bli okej efter allt. Vi finns oavsett vad för varandra, i alla lägen. Så det kommer bli bra. För vi är starka tillsammans och inget kan krossa oss.

Jag har fixat med all odling, fått med mig 8 nya tomatplantor hem som jag knappt hade plats med och fick göra extra plats för, men som tur är så ska hon ha ett par plantor haha, så platsen finns.   Sjukt att vi varje år säger att vi inte ska ha lika många plantor och ändå varje år så har vi lika många plantor ändå haha. Nästa år får vi fan börja sälja våra plantor. Men jag är tacksam för vår vänskap.

Nu blir det mys med hundarna och bara vara, njuta av ledigheten och stugan och hoppas vädergudarna är med oss. Så vi kan vara ute i trädgården när vi ändå är här.

 

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.