Livsstil

Tidig lördag, skämmas hos polisen och svart bälte i ordbajseri

När man får skämmas hos polisen.

Klockan ringde 06:30 i dag  .. en lördag?! En ledig lördag och klockan ringer 06:30, ni måste tro att jag är helt från vettet och ja det kan man faktiskt tycka och så även jag haha. Men sen jag bytte efternamn så är det ju saker som måste ändras, det ska beställas och det ska fixas och eftersom mitt körkort är fixat så var det ett nationellt id-kort som skulle fixas och när jag var in och kollade så var det 7:40 denna lördag morgon som det fanns tid att fixa detta på.

Så 07:30 är jag på plats och väl framme i kassan när jag ska betala så står det medges ej. Jag blir helt ställd och han på passexpeditionen sa, det medges inte så vi testar igen, samma sak och jag blir nervös och ber att få testa igen men att inte använda blipp funktionen, medges ej. Här vill jag sjunka igenom marken, nervös så jag håller på skiter på mig när han säger:  du borde kolla ditt saldo innan du bokar tid.  Här blir jag istället för nervös irriterad och säger, jag må vara dum men jag är inte korkad, visar att kortet fortfarande har giltighet samt loggar in på mitt konto och säger, är du nöjd över saldot? Han tittar på mig och ber om ursäkt, för där fanns det visst pengar.  Jag löser betalningen och får nu hämta det nya id-kortet inom en vecka.

Springer till bilen, kör till närmsta automat, dubbelkollar så jag har pengar på kortet så jag kan ta ut pengar. Medges ej?! Här blir jag vansinnig.  Kör hem, ger hundarna mat och fixar kaffe och loggar in på  nordea appen och ser att jag kan ringa kundservice. Får tala med en kille som heter Fredrik, berättar att jag tagit min mammas efternamn och därför för över en vecka sedan beställde ett nytt kort som inte kommit så den 6/10 pratade jag med en kollega till honom och han sa att något blivit galet så att han skulle beställa ett nytt kort till mig som skulle skickas rekommenderas så jag får hämta ut det på ombud och han lovade dyrt och heligt att jag fortfarande kunde använda mitt kort jag har i dag , med utgångsdatum 2024.  När jag nu pratar med Fredrik så kollar han och blir tyst …  hans kålhuvud till kollega har spärrat mitt befintliga kort så nu kan jag inte handla … eller leva.

Grattis till din kollega sa jag, han kan inte ha många högskolepoäng och att han får jobba på en sån stor bank är ett under, det kan inte vara höga krav på anställning hos er sa jag. Han börjar skratta och säger, förlåt men vi ska lösa detta med att jag sätter in ett ersättningsbelopp på ditt kontot ( jag vet inte hur mycket ), samt att vi nu ska aktivera ditt nya kort så du kan lägga in det i mobilen så att du kan leva igen och inte behöver stå hos varken polisen eller i butiken och skämmas. Ett stort jävla tack till Fredrik på nordeas personliga service för all hjälp.  Jag ber till gudarna att jag kan betala med mobilen sen när jag ska handla!

Livet som Totten är sällan tråkigt, det händer alltid något skit, det är ett under att jag inte fått en hjärtinfarkt och inte så konstigt att mitt genetiska drag med håravfall inte är värre än vad det är, för med all stress och skit de senaste månaderna så borde jag fan vara flintskallig, men hej .. ännu finns det ett par strån kvar som jag vårdar ömt.  Så nu ska jag bara andas, le mitt mentalstörda leende och dricka mitt kaffe och njuta av denna höstiga, regniga lördag!

Gumpdask på er alla.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.