Stuglivet

Stugbögarna fixar

Älskar kolonilivet.

Söndag kväll och här sitter jag ute i trädgården på terrassen med datorn och har utsikt över både trädgården och sjömannen. Det har varit en helt magisk helg och jag önskar att den inte redan var över, visst det är ett par timmar till och jag suger in allt vad jag kan av denna helgen.

I fredags planterade jag ut alla mina dahlia knölar, det fick bära eller brista men dom åkte ut både i krukor och i rabatten. Vi handlade jord och sen jävlar grävde vi i befintlig jord och blandade med ny jord och sen åkte knölarna ner tillsammans med ranunkel som jag förkultiverat inomhus. Egentligen ska ju växterna som förkultiveras avhärdas mot den starka solen men livet är tufft så dom åkte ut direkt, det får bära eller brista haha.

Samma sak med tomat och gurkplantan. Det får bära eller brista men dessa bär jag in på kvällarna ännu och behöver massor med vatten.  Dessutom beställde jag något som jag velat ha sedan förra året, så nu jävlar väntar jag hem bambu som står sig grön med blad året om.  Det kommer bli magiskt och självklart var jag så ivrig så den sort jag ville ha blev det inte, jag slog på stort kan man säga och valde den största sorten som blir asastor haha!

I dag söndag har vi varit i stan en runda och så passade vi på att hämta ut ett paket som sjömannen fått, vi handlade till middagen och sen har jag legat i solen, vi fyndade superbilliga tomatplantor hos en annan kolonist, jag har fotograferats naken i rapsfälten. Men tro inte att vi legat på latsidan och inte gjort något i trädgården, vi har nämligen tagit bort all sten och prydnads vattenpumpen som stod mitt på gräsmattan och tanken var att vi skulle så gräsfrön där ikväll nu när vi vattnar i trädgården, men då inser vi att påsen som vi hade inte var frön utan endast gödsel till gräsmattan. Så sjöhunken ska i morgon köpa från och även hönsgödsel som jag ska ha både till gräsmattan och till rabatterna.

Så helgen har verkligen bestått av massor av det jag uppskattar och det som min kropp behövt. Skratt, godmat, kärlek från sjöhunken och massor med sol, värme och påtande i trädgården. Livet, livet alltså. Kroppen börjar sakta men säkert återgå till “normal värk” så jag orkar leva igen.

Nu vattnar vi i trädgården och sen blir det en dusch, youtube söndag och så ställer vi klockan på 04:30. Jobbet kallar och det är en vecka med alldeles för många timmar på jobb och för få timmar hemma hos sjöhunken och kamphundarna här i stugan!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Fox 9 maj, 2022 at 19:46

  Trädgårdsarbete är ju riktigt underhållande!

  • Reply tommytott 13 maj, 2022 at 10:21

   Det håller jag verkligen med dig om!

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.