Stuglivet

Att hålla sig sysselsatt för att tänka på annat

Molly, vår Molly.

Fy fan vilken jävla smärta som konstant finns. Det är som att hjärtat hela tiden försöker slå dubbla slag och den där matlusten är minimal och vi har varit i gång sedan kl 09 i morse. Ja vaknade vid 05 , men vi körde hemifrån strax efter 09 i morse för att köra till eko hallen och handla snus och deodorant. Men vi passade även på att handla annat, så som 4 säckar jord, 1 säck med medelhavsjord och 12 sommarblommor och lite annat nödvändigt och självklart en påse med hundgodis till vår älskade Molly mus. Sen körde vi till Åhlens outlet och handlade vårat schampoo som vi använder och slutligen ÖoB för att handla grillkol och även en ny kruka och ett stopp på Hornbach där jag köpte en växt till, ännu en samlar växt till stugan, en Philodendron Gloriosum. Jag som hade bestämt att inte ha samlar växter här ute, men nu är det som det är och vi älskar det. Att shoppa när hjärtat är brustet är inte det bästa, men i dag kändes det som vi behövde shoppa och vi köpte ändå inget onödig mer än att krukan blev helt galet, men det blir bra till annat.

När vi kom hem så släppte vi ut vilddjuret Molly, jag planterade om citronträdet och planterade sommarblommorna , det blev stjärnöga till krukorna under våra fönster och sedan planterade jag om citronträdet, jag sådde lite fröer i våra eganbyggda krukor på terrassen. Sjömannen hittade för några dagar sedan någon form av plast plankor slängda i en buske som han och Dennis hämtade hem och som vi hade plan på att bygga ett golv för att ha vårat spa-bad på, men som ni vet så ändras och kommer vi ju på massa nya idéer och när vi mätte poolen så insåg vi att det behövs mer för att det ska bli ett bra underlag för spabadet så i dag kom sjömannen på den briljanta idén att vi skulle mäta och lägga resten i växthuset som golv, så halva stenplattor och halva är detta. Så vi plockade fram såg och grejer och tömde växthuset och så började vi arbetet och det blev så jävla bra.  Nu ser växthuset mer prydligt ut, mer inbjudande och nu har vi börjat spåna på möblemang där inne som inte är för stort. Vi har röjt lite på verandan så man kan sitta och det har vattnas både tomatplantor och i trädgården.

Helena och Dennis kom och Dennis fortsatte med att olja in staketet. Han började i helgen och oljade hela utsidan, så nu körde han sidorna så långt han kunde innan oljan tog slut.Helena hjälpte till med lite av varje.  Så tacksam för besöket, för hjälpen med oljandes av staketet men även allt Helena fick för sig att göra. Och när dom körde hem tog vi med Molly på en långpromenad och sen insåg vi att klockan var mycket , så vi bestämde oss för att köra till Bara och köpa pizza till middag, för vi orkade inte starta grillen eller ställa oss i köket för innan vi fått i oss maten så hade klockan varit alldeles för mycket.

Vi har tänt massa ljus ikväll och bara varit här och nu. Tårarna har runnit, dom har torkats och jag har lyckas vinna ännu en auktion av en änglatrumpet som jag tittat lite på.  Nu är Molly rastad och vi ska göra oss klar för sängen, försöka sova mer än ett par timmar.  Det är tufft just nu och jag är tacksam över att vi har stugan, att kunna sysselsätta oss och tacksam för den hjälp vi fått av Helena och Dennis och allt stöd vi får i denna vidriga sorg, för det är verkligen riktigt vidrig att sörja en familjemedlem som hastig fått somna in.

Vi försöker distrahera våra tankar och känslor men även fokuser på att ge Molly så mycket kärlek och promenader som vi bara orkar, för att även hon ska tänka på annat. För att se henne leta, pipa och vara ledsen, är något som gör oss så extremt ledsna och sorgen som både jag och sjömannen bär med oss blir ännu mer påtaglig.  Men vi tillåter oss samtidigt att sörja, gråta och bara låta känslorna komma ut, för även det är viktigt .

Och tack för allt ert stöd. Det känns fint även om hjärtat är i tusen bitar, hungern är minimal och sömnen är fruktansvärd. Så i natt hoppas jag på lite mer sömn än övriga nätter. Det är en ny dag i morgon och jag måste försöka ha lite mer energi, för min egen skull, sjömannen men främst för vår älskade Molly mus. För gud vet hur hon mår och känner egentligen. Även om det gör ont, jag bara vill lägga mig ner och gråta under en filt hela dagen så måste jag vara stark för vår älskade Mollys skull.

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.