Livsstil

Dagarna, den sjukaste dammsugaren och sätta ner foten

Den sjukaste dammsugaren ever.

Dagarna bara springer iväg och efter helgens jobb så hade jag bara ledigt i går och dagen spenderas med att cykla 2 mil på morgonen, sen sola, hem till lägenheten och körde en snabb tvätt med träningskläder, kollade posten och sen hem och sola lite till. På kvällen var tanken att jag skulle lägga ner tid på mina sociala medier, men så har sjömannens syster dotter börjar nytt jobb som säljare och skulle med sin mentor komma ut och demonstrera den sjukaste dammsugaren jag någonsin skådat .. ja även priset var ju det sjukaste någonsin. Vi trodde det skulle ta ca 1 timma, men när dom kom klockan 17, började prata och sen skulle dom demonstrera den med luftrenare och städning av matta och del av soffan. Satan vad skit det finns i både matta och soffa, även fast vi städar ordentligt .. Jag ville kräkas.  En dammsugare och luftrenare jag gärna hade köpt om priset inte hade varit 48 tusen kronor.

När dom är klara vill dom sitta ute och få luft, vatten och så ringer mentorn till kontrollkillen och säger, att Lizette säljer nog sin första dammsugare i dag, för killarna vill ha en? Jag och sjömannen kollar på varandra, jag får prata med honom och han berättar vad den ska kosta i månaden, jag säger att dammsugaren är något jag vill ha men att priset är något man inte tar ett beslut bara sådär, utan det krävs fundering på. Då börjar mentorn gapa att det där går inte, antingen köper man den i dag till kampanjpris eller så får det vara. Jag får nog och säger: Men då kan du packa ihop din dammsugare, och utgången genom grinden hittar du ju eftersom du kom in där. Hon ändrade attityd direkt, men små pikade hela tiden hon var tvungen att plocka ihop och städa av maskinen.  haha, sjukaste ever.

Så nu förstår ju, det blev inget jobb med sociala medier i går, för efter det blev det promenad med kamphunden, dusch och sen lägga sig.

Att våga sätta ner foten till företag.

Jag började min morgon med att bli förbannad och irriterad på ett företag. Att jobba med sociala medier är fan ingen dans på rosor och det är inte så enkelt som många kan tro. Jag älskar det men jag värdesätter oxå mitt varumärke och mig själv som person och ännu en gång har jag råkat ut för företag som inte har någon skam i kroppen. Jag satte ner foten och förklarade mitt värde och vad jag anser att a och o från ett företag och kan de inte föra en dialog med även influencern de vill samarbeta med så vill jag inte ingå i ett samarbete och marknadsföra dom, eftersom de inte står för det jag står bakom och dessutom, att tro att någon efter skatter, arbetsgivaravgift och allt vad det nu är som ska dras, så ska lönen vara knappt 100kr? För det jobb man lägger ner? Hade det varit för många år sedan och jag var ny i sociala medier hade gamla jag tackat ja till allt, men nu jävlar vet jag mitt värde, vad jag står för och företag bör kanske oxå fundera på sitt värde. Skäms och till er andra, stå på er för fan.

Men nu, fortsätta dricka mitt kaffe och sen börja göra mig klar för en kväll på jobbet, utanför sociala medier.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.