Stuglivet

Gräsänkling, fuktskada och ledig helg

Some call it Self-Confidence- i call it Coffee.

Fredag och i dag känner jag att kaffet behövs intravenöst. I går efter jobbet kände jag att ögonen kliade extremt mycket och ögonen rann och sen kom huvudvärken och jag fick ta extra nässpray mot pollenskitet, så det fick bli en tidig kväll i går men tror ni jag kunde sova? Pollen helvete i kombination med att det var 28.5 grad i stugan under kvällen. Körde i gång värmepumpen på 17 grader och startade fläkten i sovrummet och sen sprang både jag och kamphunden och hinkade i oss vatten halva natten . Men nu är det fredag och vi är lediga, kamphunden har fått morgonpromenad i regnet och kaffet är i gång och första koppen är nere. Det blir en bra dag och vi kör nog hem till lägenheten nu under förmiddagen och tvättar upp när vädret inte är på topp.

Förutom pollen skiten mår jag bra, trist att jag är gräsänkling igen och sjömannen är ute på de sju haven och håller ställningarna. Men det blir en kortare period ute till sjöss denna gången och han kommer hem redan på onsdag , så det känns superbra och att vi bor på heltid i stugan nu under hela sommaren. Magiskt. Det är något speciellt med att vakna upp här i stugan.

Hemma i lägenheten är det inte så trevligt att vara, för där är det avfuktningsmaskin och fläkt som går på 24 timmar om dygnet. Förra gången sjömannen skulle på jobb och när vi kom hem till lägenheten så uppmärksammar sjömannen efter att han duschat att det är en suspekt stor fläck i taket i ena hörnan i taket bredvid vasken i badrummet. Vi kontaktar vaktmästare för eventuell fuktskada och mycket riktigt så kommer det snubbar som mäter fukten och börjar leta sig uppåt i huset och hittar även fuktskada hos grannar ovanför oss och sedan hittar de läckan. Så nu har dom skrapat och installerat fläkt och avfuktare och inte sagt hur länge dessa ska vara på plats – så det är så skönt att vi har stugan som vi kan bo i och slippa ljudet och stanken som sprider sig i badrummet.

Så nu ska jag fylla på kaffet i glaset, avsluta här och njuta av kaffet innan jag sliter ur sängkläderna för att ska jag ändå hem och tvätta i dag kan jag tvätta sängkläderna och passa på att renbädda när vi ska in till stan och tvätta och uträtta ärenden – men det är fredag och jag och kamphunden ska njuta av en ledig helg. Preppa kroppen med allergimedicin och hoppas att huvudvärken som fortfarande hänger kvar lite smått försvinner helt.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Hondjuret 4 juni, 2021 at 13:44

  För en som typ alltid är vaken mellan 4 och 5.30 (Helt jävla idiotiskt!) Så önskar jag att man hade kaffe intravenöst Jämt!
  Det går minst tre kannor om dagen här. Amen för det. Tur det ofta är kampanjpris på kaffe!
  (min stackars tomma plånbok lixom) 🙂
  Hoppas att du och kamphunden får en fin helg till trots att det inte är tappa-tvålen fredag! ;))

  • Reply tommytott 5 juni, 2021 at 07:43

   Eller hur . Ledig i helgen och fan uppe tidigt även i dag!
   Det blev en bra fredag , trots att jag grät för att sjömannen inte var hemma och höll mig när jag tappade tvålen 😉

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.