Hårstyling

Hårtransplantation – så här går det till om man vill få tillbaka håret

Jag bloggade tidigare om håravfall och nu kommer del 2 om hårtransplantation.

En hårtransplantation innebär att man flyttar hår från ett mer hårrikt område till en mer hårglest/kallt område. Det sker med Fue-metoden, som är den modernaste på tekniken på marknaden för att plantera och det innebär att man flyttar hårsäcksgrupper en och en därmed lämnas det inga ärr. Resultaten blir därmed väldigt naturtrogna och inte kommer se att något är gjort.

Vem kan göra en hårtransplantation?

Kandidater som har håravfall som är av typen ärftligt håravfall kan ofta förvänta sig goda resultat av en hårtransplantation. På vårt bakhuvud finns det hår som är genetiskt kodade att inte ramla av och det håret brukar oftast få fungera som donatorsområde när man gör en hårtransplantation. Har man inte tillräckligt hår där kan man ta hår från andra delar på kroppen. Man kan välja om man vill fylla ut hårlinjen eller större kala områden på huvudet. Men man kan även transplantera hår till andra områden som: skägg, ögonbryn, täcka ärr i ansiktet.

Så här går en transplantation till

Behandlingen sker under en dag i lokalbedövning och är smärtfri behandling men tidskrävande. När hårsäckarna flyttas ligger/sitter man i en behandlingsstol och medan hårtransplantörerna arbetar kan man surfa i telefonen eller vila. När halva behandlingen är avklarad äter man lunch och efter det görs resten. Så på en dag kan man transplantera 3500 hårsäckar, det är en stor mängd hår. Det slutgiltiga resultaten kan man se efter 12 månader, men håret börjar växa ut lite smått efter några veckor. Direkt efter en behandling kommer man vara lite röd och det kommer även bli lite skorpor. Men det men det är relativt övergående. Då detta att ingreppet inte är så stort har det blivit väldigt populärt ingrepp runt över hela världen.

Här kan ni se en bra video

Den här typen av behandling är otroligt vanligt i Hollywood, staden där man inte åldras. En skådis som är väldigt öppen med sin hårtransplantation är Matthew McConaughey som till och med pratat om det på tv. Att tappa hår är fullt naturligt och det tillhör till åldrandet, men det är väldigt bra att man kan välja om man vill ha håret i behåll lite längre.

Priset för en hårtransplantation hos Akacia Medical ligger på mellan 42-70 000 kronor beroende på hur många hårsäckar som ska flyttas. Hoppas ni tyckte det var intressant med lite information om detta, jag har fått en del mail om frågor och hår så därför jag kört lite hår-tema på bloggen.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Håravfall och tunt hår – 15 juni, 2017 at 15:18

    […] Är ni sugna på läsa mer om håtransplantation kan nu läsa mer i mitt inlägg här: Så här går till till när man vill få håret tillbaka […]

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.