Hårstyling

Håravfall och tunt hår

 

Den vanligaste formen av håravfall är den som kallas ärftligt håravfall och det kan både unga som gamla få. Oftast är det män som blir tunnhåriga med även kvinnor kan drabbas.

Det är naturligt att tappa hår och vi tappar hår varje dag. Vårt hår har en livscykel på cirka 2-6 år innan det faller av och ger rum nytt hår. Men är det så att man börjar märka att det börjar försvinna mer hår än vanligt kan det röra sig av håravfall. Håravfall kan börja redan i 20 års åldern och brukar visa sig genom att hårfästet kryper allt högre upp ovanför tinningarna och slutligen bildas det en kal fläck på hjässan. Detta brukar ofta ske över ganska så lång tid.

Som tur är finns det behandlingar mot håravfall

Det viktiga när man börjar tappa hår är att man ser över det i god tid och för att kunna bromsa håravfallet. Det första man kan göra är att ta ett enkelt blodprov för att få veta om har överdrivet mycket DHT hormoner i kroppen som utsöndras och leder till håret blir svagare och tunnare. Är så fallet finns det medicin man kan ta för bromsa.
Men även personliga saker som: trauma, långvarig stress, vitaminbrist eller sjukdom kan det även vara bidragande faktorer till håravfall.  Mekaniska faktorer:  så enkla saker som hur man tar hand om sitt hår, som överdriven hårfärgning, för tunga hårvaxer som aldrig riktigt tvättas ur och täpper till hårbotten, för varma duschar och hård borstning kan på sikt bidra till tunnare hår.

PRP är en naturlig behandling mot håravfall

Prp- (Platelet Rich Plasma) är en 100% naturlig behandling som blivit väldigt vanligt när det gäller att behandla håravfall. Det är en behandling som funnits länge inom sjukvården men som på senare år blivit väldigt vanligt på hårkliniker för stärka och återuppliva vilande hårsäckar. Behandlingen är går ut på att patienten tappas på lite blod som sedan centrifugeras för att separera plasman och blodplättarna. Plasman injiceras med små stick i hårbotten och efter att man fått lokalbedövning. Plasman innehåller naturliga tillväxthormoner som sätter fart på blodcirkulation och celldelning och gör att svaga hårsäckar börjar att återhämta sig.


Att behöva tappa hår är inte så roligt alla gånger, det bästa man kan göra är arbeta proaktivt. Det är nämligen vanligt att många går och oroar sig för länge över sitt hår i onödan. Akacia medical är en hårklinik i Stockholm som har lång erfarenhet av håravfall och hårtransplantationer.

Är ni sugna att veta mer om håravfall kan ni läsa här: http://www.akaciamedical.com/haravfall/

 

Är ni sugna på läsa mer om håtransplantation kan nu läsa mer i mitt inlägg här: Så här går till till när man vill få håret tillbaka

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Hårtransplantation – så här går det till om man vill få tillbaka håret – 19 juni, 2017 at 17:51

    […] bloggade tidigare om håravfall och nu kommer del 2 om […]

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.