Stuglivet

Jul ledighet, jag är dum i huvudet och påkörd av en jävla elspark cykel

Jul ledigheten är här.

Herrejävlar vilka dagar jag har haft. Det har varit högt och lågt, snabbt tempo och total kaos i livet alltså. Det har varit så mycket och det har gått i hundra nittio.  I går hade sjömannen tid hos optikern och jag hade min första sovmorgon sedan jag började på det nya jobbet, jag hade alltså mitt första jourpasset ( läs kvällspass ) så jag hade ju planerat att jag skulle sova ut lite, men klockan 06 var jag uppe och ute med kamphunden, sen drack jag och sjömannen kaffe innan det var tid att köra till Emporia klockan 10 då sjömannen hade tid hos optikern. Det drog ut på tiden så jag behövde springa till tåget och var på perrongen 10 min innan tåget skulle avgå, men pga de nya restriktionerna med extra kontroller ( vilket är så jävla bra ) så är ju alla tåg mer eller mindre försenad, så istället för att tåget skulle gå 10:41 så avgick vi från Hyllie 10:55. Så jävla stressad över att jag inte skulle hinna till jobbet.

Men vi kom iväg och jag anländer till Lund i bra tid för att kunna parera spårvagnen.  Men när jag står där vid övergångsstället vid centralen i Lund och väntar på att bilen ska köra och jag ska kunna gå över så när jag precis kommit över övergångsstället så smäller det till och en ung kille på elsparkcykel kommer i världens fart och smackar rakt in i mig. Jag åker i backen, vrålar könsord och ojar mig. Ingen bryr sig mer än en tant med rullator och killen på elsparken drar iväg som en avlöning, spårvagnen hinner köra innan jag kommer fram och jag inser att jag inte skrivit in numret till jobbet. Så jag får ju bara bita ihop, halvspringa med smärta från helvete i benet och kommer till jobb och stämplar in 11.29. 1 min innan jag börjar.  Heja mig och hoppas den ouppfostrade unga killen på elsparkcykeln sätter en nöt i halsen på julen. God jävla jul alltså!

I dag körde jag mitt sista arbetspass och stämplade i dag ut efter en fantastisk dag, det har gått i 190 på jobb och jag har fått se så mycket, få göra så mycket och skrattar massor.  Vi bestämde att sjömannen skulle möta upp mig på Triangeln när jag kom med tåget efter jobbet för att vi skulle köpa de sista julklapparna.  Jag är en idiot. Det var så jävla mycket folk. Vi gav upp och drog till Mobilia för att kolla och där var mindre folk, de sista julklapparna handlades, vi handlade mat till en vän som fått positivt covid provsvar, överlämnade det i trapphuset, hem och fylla bilen, stanna på Lidl och handla lite och sen drog vi till stugan.

Nu har vi tänt ljus, käkat pizza som vi handlade på Willys, sjömannen har tagit en öl och jag ett glas vin. Julledigheten är här och jag är fri 3 dagar.  I dag var Steffie , Noah och Milio och hälsade på sjömannen och sjömannen kunde lämna över julklappen till Milio, synd jag jobbade men dom fick julklappen i alla fall. I morgon på julaftonsmorgon kommer syrran , Mattias och barnen på frukost och dom ska få sina julklappar. Sen firar jag, sjömannen och kamphunden själva här i stugan. En lugn jul här i stugan, precis vad jag önskar mig.

Jag kommer uppdatera bloggen hela julen, men vill ändå avsluta inlägget innan jag tar ett glas vin till , slår in de sista julklapparna med att jag önskar er alla en god jul!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.