Livsstil

Trötthet, prioriteringar och snart lite julledighet

När livet känns bra.

Dagarna bara springer iväg. Jag är otroligt trött i kroppen, det är mycket att börja nytt jobb och speciellt när man börjar inom högspecialiserad vård där det krävs otroligt mycket fokusering och så mycket att tänka på. Varje dag på jobbet går så jävla fort och just nu värker benen och fötterna, är inte van att stå så mycket haha. Men allt känns så bra och roligt, även fast kroppen just nu bara skriker av trötthet.  Det vänder snabbt på central operation kan jag intyga haha.

Prioriteringar i livet. Jag valde att avsluta min julkalender på min instagram just för att jag behöver prioritera om i livet och hur livet vill med en. Julkalendern på min instagram har varit otroligt uppskattat varje år och i år var jag osäker på om jag skulle göra den, just pga nytt jobb och allt annat som pågår i livet, men jag valde att köra. Men i år blev jag inte nöjd med de filmer jag fick upp, utan jag gjorde det för att jag kände mig pressad och behövde lägga upp, för det är ju något som jag varje år i December gör, det i kombination med tröttheten och nytt jobb gjorde att jag bara kände, du måste prioritera Totten.  Julkalendern fick läggas ner i år. Kanske kommer den tillbaka nästa år? Så nej, jag mår inte dåligt eller något har hänt , utan jag behöver bara prioritera om för att orka med.

Nya restriktioner gällande covid.

Ökningen är drastisk här i Sverige och det sprider sig ännu mer och fler och fler testar positivt.  Samtidigt som jag skulle börja mitt nya jobb går dom ut med att dom rekommenderar de som färdas i kollektivtrafiken ska bära munskydd och jag blir förvånad och så jävla irriterad över att så få människor följer rekommendationerna, nästan ingen bär munskydd och avståndet ska vi inte prata om. Och inte heller hur folk tänker i allmänhet gällande de nya restriktionerna. Folk är så jävla egocentriska och fokuserar otroligt mycket på sig själv och sitt egna välbehag. Jag som jobbar inom sjukvården har under hela pandemin varit otrolig restriktiv med att umgås i sociala sammanhang och ännu mer nu när jag jobbar inom den somatiska akutsjukvården och vill absolut göra vad jag kan för att minimera riskerna att jag ska dra på mig någon förkylning eller blir smittad. Man kan aldrig vara helt säker på att man inte blir sjuk, men jag kan göra vad jag kan för min egen del. Så snälla , följ rekomendationerna, gråt ut över att du kanske inte kan träffa alla i familjen under julhögtiden, men så är det för alla och för helvete, respektera och klanka inte ner på en annan människas beslut om den inte kan ses just nu.

Det är onsdag och jag behövde inte ställa något larm men vaknade ändå kl 06, för jag ska jobba min första jourtid, ett kvällspass och därefter har jag ett morgonpass till 17 innan jag stämplar ut för 3 dagars julledighet. Jag ser så mycket fram emot ledigheten, att få vila upp mina ben, huvud, förhoppningsvis sova ut och ladda upp batterierna, smälta alla nya intryck och rutiner och ladda upp för en ny vecka på jobbet, som jag ser fram emot. Vi har inga stora planer för julen alls. Jag ser fram emot en lugn Jul med sjömannen och kamphunden i stugan.

Så en liten snabb uppdatering från mig, jag mår så bra men är så trött, vilket är förståligt med allt jag sett och fått varit med om den senaste veckan.  Livet alltså, livet.

Hur har ni det? Hur spenderar ni Julen? Jobbar ni eller har ni ledighet?

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.