Stuglivet

När ljuset är perfekt

När ljuset är perfekt.

Lördag morgon och jag vaknar strax efter 07 och kunde inte somna om. Jag ser att solen tränger sig genom persiennerna och jag kliver upp, öppnar dörren hit till stugan och lyfter ner kamphunden så hon kan springa ut. Jag kollar ut och ser att ljuset är magiskt och tar därför med mig kameran och stativet på morgonrundan med kamphunden för att försöka få till lite härliga foton. Tyvärr verkar det som att mitt objektiv har ett skönhetsfel när det är motljus och det blir chromisk abboration<– stavning eller rätt uttryck vet jag inte , men det blir en lila linje på vissa ställen och jag kan verkligen inte redigera bort det, men jag tycker ändå fotot blev helt okej, trots skönhetsfel.  Så ja, jag får väl kanske börja se mig om efter ett nytt 50mm objektiv.

Det blev ändrade planer i går, dom ringde från jobbet så jag ryckte in och körde ett extra pass fredag kväll. Fredag den 13:e och jag tänkte att nu jävlar får vi jobba men vi hade en bra fredagkväll på jobbet, mycket skratt och härlig stämning.

Lördag och jag har tänt ljus här i stugan,Molly Sanden sjunger för mig haha.  Jag och kamphunden har inga större planer för dagen, jag ska gå igenom mailen och bara mysa. Det blir nog en eller 2 långpromenader med kamphunden så hon får extra motion, vädret ser ut bli helt magiskt och vi kan ju hoppas att det inte börjar blåsa som i går, för i går var det fan inte nådigt vad det blåste.

Vad har ni för lördagsplaner?

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Margareta 14 september, 2019 at 15:14

    Min lördag har bestått av att hjälpa till med en loppis i kyrkan jag är med i, till förmån för hjälpprojekt bland fattiga familjer i Indien. Så otroligt mycket fina grejor hade lämnats in att det var problem att få plats med allt. Smaskigt fika serverade vi också, och jag skötte fikakassan. Hann ta en tur bland borden och fynda lite blockljus också, liksom ett spapaket i presentförpackning. Hade en överambitiös tanke om att ge mig ut i skogen och plocka svamp efteråt, men nån måtta får det vara. Nu blir det en lugn eftermiddag och kväll.

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.