Chanel, Prada & Gizmo

Tack ?!

livrädd Gizmo

 

Tack till er alla idioter som inte förstår bättre.
Tack till er alla som gör att jag har en livrädd hund här hemma som hyperventilerar och skakar.
Tack till er alla som gör att min hund och andras hundar vägrar gå ut och göra sina behov.
Tack till er idioter som gör att jag måste torka kiss, för att jag har en hund är så rädd och kissar inne.
Tack till er idioter som inte förstår bättre att nyårsafton inte börjat än och fyrverkerier skjuts 24.00.

I dag har det smällts till och från hela kvällen och jag Chanel skäller och Gizmo springer undan och gömmer sig. Han är verkligen livrädd för smällarna och hyperventilerar, skakar och vill inte göra i från sig ute. För när han väl vågar gå från mig och är på väg att göra sina behov, så smäller det, han gnäller, andas fort och skakar.

Jag blir förbanand. Jag kan förstå att man köper fyrverkerier och skjuter iväg ett par stycken för barnen, för att dom älskar detta. Men att vuxna människor inte har vett att tänka på omgivningen, alla djuren och de människor som är rädd för dessa färgsprakande ting.  Vad är hela nöjet att börja mer än 24 timmar och avfyra och smälla dessa ? Jag förstår det inte.

Nyår är fantastiskt i mångt och mycket. En dag då man firar, glädjs med och åt varandra. Men det är absolut ingen dag där folk har förstående för livrädda djur och människor. Att ni inte skäms och jag hoppas innerligt att du som redan nu har börjat smälla, att du åker på vinterkräksjukan och missar dagens höjdpunkt.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Marianne 31 december, 2015 at 01:22

  https://www.thedodo.com/dogs-fireworks-trick-1529471151.html
  Kan fungera som en lite hjälp åt Gizmo

 • Reply Carina Jacobsson 31 december, 2015 at 01:55

  Jag klappar mig på axeln och säger tack till mig själv därför att jag varje år låter bli att beblanda mig med skiten, och för min skull får det gärna upphöra överallt. Djur, människor och miljö skulle må så mycket bättre utan. Gott nytt slut utan tjut härifrån oss, jag har drabbats av Sudden Deafness i dagarna och där ingår en jävla tinnitus så jag får fyrverkeriljuden ändå men de skrämmer som tur är varken barn, djur eller gamla människor och med detta säger jag från sjuksängen ett gott nytt 2016 till er alla 💜⌚🌷🌠🌛🌌

  • Reply tommytott 31 december, 2015 at 01:56

   Gott nytt år till dig med och tusen tack för detta året .. Dina kommentarer har varit värmande! <3

 • Reply Margareta Gabrielsson 31 december, 2015 at 08:45

  Ja det är fruktansvärt, på dagis har vi många hundar som får fullständig panik när det smäller. Och vi har såna omgivningar runt dagis att från mitten av december till mitten av januari smäller det en eller flera gånger på nästan varenda promenad – skolor på båda sidor samt en park… Men det finns nånting som heter DAP och som finns både som halsband, en grej man kan sätta i ett vägguttag samt våtservetter och som utsöndrar lugnande hormoner, det kan hjälpa en del hundar lite grann. Är ju också helt ofarligt jämfört med att stoppa i dem lugnande tabletter. Finns hos välsorterade zooaffärer samt på djursjukhusens butiker. I Malmö kan man förresten ta in på hotellet vid flygplatsen, de har utlovat helt skjutfritt för alla hundar och deras hussar och mattar! En grej som Arlanda införde förra nyåret och som har blivit jätteuppskattat. Hundarna får vara med i matsalen, de får goodiebag med ben och leksaker på rummet och en massa andra överraskningar! På Arlanda alltså, hotellet vid Malmös flygplats vet jag inte hur de har lagt upp det hela! Jag önskar er i alla fall ett riktigt Gott Nytt År, med mycket kärlek, träning, tuggben, roliga överraskningar och nya steg i livet!

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.