Foto

Tropikariet i Helsingborg

Tropikariet i Helsingborg.

Godmorgon godingar. Den lediga dagen försvann fortare än vad jag hann blinka. Dagen i går var så mysig, jag blev hämtade vid 12 tiden av Sheima och hennes 2 fantastiska barn. Vi körde mot Helsingborg för ett besök på Tropikariet, det var ett par år sedan jag var där och då tyckte jag det var helt fantastiskt. Det var riktigt bra denna gången med, men med en gnutta besvikelse.
Det var mörkare och därmed svårare att fotografera, aporna som hoppade runt fritt upplevde jag var färre till antalet och fladdermössen sågs inte hänga fritt i taket som sist. Det är lika stort men kändes som det var komprimerat?

Men helt klart värt ett besök, jag blir som ett litet barn och en bitter gubbe samtidigt. Älskar djuren, stoppa ner händerna i ett kar med fiskar som flockas runt händerna. Det var inte alls så obehagligt som jag trodde , så nu kanske jag vågar mig på doctor fish och få fiskar som tuggar på ens fötter ? haha. Det blev kajman klappning och sen gick vi runt och kollade på alla djuren och stundtals muttrar jag för mig själv hur jävla dåliga foton det blev p.g.a ljuset och jag inte fick till inställningarna, men sällskapet vägde verkligen upp det goda humöret.  Vi käkade lunch på Tropikariet, deras Toast “Mexico” var svingod, krämig som dom ska vara.

Efter Tropikariet drog vi vidare i Helsingborg till ett omtalat fik som kommer i ett annat inlägg, förhoppningsvis är det lite fler bilder jag är nöjd med där som jag visar upp här i bloggen och ja, min laktosmage svällde upp duktigt efter att jag tryckt i mig den gigantiska och goda cheesecake. Nästa gång jag besöker det blir det fan den där choklad och jordnötskakan som jag smakade på. Jag var i himlen.

En vecka kvar.

Onsdag och det betyder att min lediga dag är över. Det är tid för 3 dagars jobb igen, 2 kvällspass och ett morgonpass sen tar jag helg. Kamphunden har fått mat, varit ute och jag har fått i mig en proteinrik smoothie och idag fixade jag kaffet innan morgonrundan med kamphunden. Så med tanke på jobb så får vi se hur uppdateringen blir här inne , men ni vet vad sysslar med.
Dessutom har sjömannen nu varit en vecka till sjöss och nu återstår bara en vecka. Jag börjar räkna ner lite smått, för nu tycker jag vi snabbspolar denna vecka så han kommer hem!

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Christer Holm 16 augusti, 2017 at 09:39

  ledighet brukar gå fort , fina bilder du tagit på lemurerna 🙂

  • Reply tommytott 16 augusti, 2017 at 09:41

   Tack så mycket! 🙂

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.