Krönika/åsikter/ tankar

Vi utan barn ska prioritera om

Jo hej, det är jag igen.

Jag skrev i ett inlägg ner om att jag hade ett inlägg som jag skulle skriva klart och funderade på om jag skulle publicera det eller inte, för jag misstänker att mammamaffian hade gått i gång så eventuell bröstmjölk hade sipprat frenetiskt och blötta ner den fina blusen. Jag väljer att publicera det och hoppas att blusen blir riktigt blöt.

Alla med barn ska ha rättigheter och andras festligheter, dop, kalas och familjeangelägenheter ska gå före oss andra som inte har barn. För barnen är ju trots allt viktigast av allt. Inte bara för barnets mor och far. Utan även för mig. Det fick jag rubbat i mitt ansikte, eller snarare öra genom en telefonlur.

Jag ska prioritera om, lägga alla redan bestämda planer och strunta i födelsedagar, att campingen stänger och husvagnen ska där i från, och faktiskt åka på barns och andra familjers festligheter.  Jag blir tokig på att allt hela tiden ska kretsa kring barn och barnfamiljer. Föräldrar ska ha ledighet först, dom ska komma fram först och alla ska anpassa sig efter dom, föräldrar tror sig  ha företräde på semester, jobb och allt var det nu är, för dom har barn.  För du har ju ingen familj. Du har inga barn, du kan ju göra allt det du tänkt och planerat senare.

Nej, jag har inga barn men bara för det betyder det inte att jag inte har en familj och ett liv. Att du och din partner väljer att skaffa er barn betyder inte att jag ska anpassa mig och mitt liv helt och hållet efter era beslut.  Att bara för att jag inte kommer på det stora för er, betyder det inte att det är något personligt, att jag inte tycker om dig eller det viktigaste i ert liv, barnet

Just i dag har jag en lite starkare känsla av att jag inte tycker om barn men ännu större känsla av att jag hatar föräldrar.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Roxanne 6 september, 2015 at 09:11

  Bra rutit 🙂

  Väntar första barnet nu och har bett de i min omgivning att slå mig hårt om jag någonsin blir sådär!

 • Reply Sara 6 september, 2015 at 09:17

  Det är ett bra och viktig ämne du tar upp, ibland behöver man bli påmind om att mina barn inte älskas av alla och jag hoppas att under mina sex år som mamma, att jag inte gjort på detta vis allt för ofta, alla kan göra fel men då gäller det att gör rätt nästa gång.

  Alla har vi ett liv och det livet väljer vi själva hur vi ska leva, själklart ställer sjukdomar till det men det lämnar vi utanför. Jag har valt att ha barn, jag gör nästan vad som helst för mina barn men och det är ett stort men jag skulle aldrig tvinga någon annan att ändra sitt liv för mina barn.

  Jag hoppas att du får leva ditt liv som du vill och fortsätt kämpa för din familj, alla har vi en familj som vi sätter främst.

  Ha en fin söndag
  Sara

  • Reply tommytott 6 september, 2015 at 16:03

   Tack för ett sakligt svar Sara.

   Klart att du väljer att göra allt för dina barn, det vore konstigt annars.
   Jag fick ett mail om att jag är den största barnhataren på jorden .. En ny upplysning för mig som faktiskt tycker om barn, inte alla men de flesta är faktiskt rätt charmiga och harmlösa haha!

   Klart jag får leva mitt liv som jag vill med min familj.

   Ha en fin söndag du med 🙂

 • Reply Maggan 6 september, 2015 at 09:37

  Klart att du har familj, ni är ju faktiskt fem stycken och det kräver koordinering att få allt att funka, särskilt som du är själv halva tiden! Inte bara föräldrars liv är fyllda av saker som ska hinnas med!

 • Reply Annelie 6 september, 2015 at 11:13

  Fast jag har EN son så retar jag mig på en sak när det gäller föräldrar. Det är när de är tvunget att lägga sina sparade föräldrardagar ihop med sin sommarsemester så alla andra MÅSTE ge vika på sin planerade semester.. 😟
  Jag tycker inte de skulle få lägga sparade föräldrardagar ihop med sin sommarsemester. Det är ju naturligtvis skillnad när de har nyfödda barn… // Annelie

 • Reply Dan 6 september, 2015 at 14:26

  Vilket underligt inlägg.

  Man brukar säga att fördomarna frodas hos minoriteterna. Kan det stämma Tommy?

  • Reply tommytott 6 september, 2015 at 15:41

   Underlig kommentar, ska det vara en fördom från min sida p.g.a minoritet ?

   Utveckla gärna!

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.