Livsstil

Champagne och vinprovning

Inlägget är i samarbete med champagneprovning.com

Champagneprovning.

Som de flesta av er i min blogg och bland mina vänner och familj vet så är jag ett stort fan av Champagne och bubbel överlag. Jag älskar bubblorna, de fina glasen och att bara få njuta och känna den fantastiska smaken.  Det är många som frågar varför och vad vi har till. Jag vet inte varför jag tycker det är så gott och vad man kan ha till ? Du kan ha det som en välkomstdrink, till tapas eller varför inte bara njuta av det en fredag kväll när du känner att du är värd ett glas härliga bubblor med fantastisk smak.

Vi har vänner som även dom älskar Champagne och vi har haft Champagnekväll där varje par tog med sig varsin flaska Champagne och ingen fick köpa lika, för att testa lite olika och se om vi kunde hitta en favorit. Jag har svårt att namnge en favorit,men så länge dom är riktigt torra så går dom hem hos mig.

Något som jag har varit sugen på att testa är en riktig Champagneprovning
Där man bokar in sig , exempel vi och våra champagne älskade vänner och får lära oss mer om Champagnen, smakerna, druvorna, tillverkningen och få ännu mer tips och råd till vilka sorter druvor och vilken stort Champagne som passa perfekt till just det tillfället du är efterfrågar.

Champangeprovning.com finns bland annat i Malmö, Göteborg och Stockholm och dom erbjuder lite olika sittningar och prisalternativ beroende på hur du vill att kvällen ska vara, vad du vill få ut av kvällen, men likvärdigt för alla är att du går där i från mer med kunskap, lite bubbligare och kanske lite lyckligare än innan?

Champagneprovning hemma?

Ja det går alldeles perfekt att ha en liten egen champagne provning hemma för de som vill göra fredag eller lördagskvällens middag till det där lilla extra.  Du köper hem den/de champagner du vill bjuda på kvällen till ära och kyler dom till 6-8 grader. Antingen gör du det i en kyl annars fungerar det lika bra i en ishink. Något jag lärt mig är att om det är en vintagechampagne så ska temperaturen inte understiga 8 grader, för då kan smakerna förstöras.

Vid öppning av en flaska champagne ska du sätta ena handen med tummen ovanpå korken, den andra handen på flaskan och flaskan skall lutas 45 grader uppåt och sen vrider du på flaskan och inte korken. Detta var något jag lärde mig för bara ett tag sen, jag har alltid vridit på korken, men det är så mycket enklare att faktiskt öppna en flaska champagne på rätt sätt, dessutom snyggare.

Glasen ska fyllas med ca 1 dl och sen håller du i foten, doftar, begrundar färg och sen smakar du. Något vi gjorde när vi hade champagnekvällen var att vi alla skulle smaka på samma champagne och sen nämna vad vi tror det är för frukter, vilka smaker känner vi?  Är det någon citrus?Jordig? Rökig ? Något du inte gillar? Vad gillar du bäst?

Och när vi ändå är inne på detta med champagne provningar så kan jag säga att jag mer än gärna hade bokat in oss på en vinprovning’skväll, av samma anledning som av Champagne provningen. Att lära sig mer om viner , dess druvor och till vilken rätt vilket vin passar bäst skulle vara så kul och lärorikt. Just för att kunna servera den perfekta Champagnen och vinet till råvaran på tallriken.  För att boka vin och få veta mer så hittar du erbjudanden och information på vinprovning.nu

 

Har du varit på något av ovanstående? Någon du rekommenderar mer eller båda?

 

 

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.