Livsstil

En paus, det räcker nu och vårlängtan

En kortare paus.

Här har det ekat tomt så gott som hela förra veckan. Jag har inte känt att jag haft tid att sätta mig ner vid datorn, kameran har jag inte ens rört vid och datorn har jag väl öppnat en gång förra veckan. Jag har inte haft tid och att jag även jobbade 7 av 7 dagar förra veckan gör ju att jag oxå inte hade tiden. I onsdag på min enda lediga dag gick jag in på övertid och i går den 7:e av 7 dagar i rad gjorde jag ett 14 timmars pass. Så i dag är jag ledig innan jobbet kickar i gång i morgon, men nu ska jag försöka komma tillbaka igen. Ibland är det viktigt att koppla bort de sociala medierna oxå .. trots att det statistiken sjunker och man hamnar efter med detta jobbet.

En kropp man inte trivs med.

Varje dag i omklädningsrummet får jag ångest, inte för att byta om med andra inför jobbet utan mer för hur jag har tillåtit mig själv att försumma den kropp jag en gång hade. Ta nu inte detta fel, jag är så långt i från överviktig eller underviktig man kan komma, men jag har lagt på en hel del på denna kroppen och jag verkligen avskyr det.  Förra sommaren mådde jag superbra, trivdes skitbra i min kropp och sen kom hösten. Jag vet inte riktigt vad som hände förra hösten , men på 3 månader gick jag upp 7 kg. 7 jävla kilo och de mesta satte sig runt min mage? 7 kilo på mig kanske inte är mycket om det fördelas, men jag fick en tillsägelse av läkaren att p.g.a mina leder och fibromyalgin så är mer kilon upp kanske inte det mest skonsamma för min värk. Jag har inte riktigt tagit tag i det pga jag inte varit i form, förkylningarna har avlöst varandra och nu för 6 veckor sedan drog jag ju på mig en influensa från helvetet.  Men nu börjar det ordna upp sig igen, påsken och hetsätandet är över och jag har nu bestämt mig att det får räcka, det är slut med hetsätande av godis, ohälsosam mat och lata dagar.  Jag började morgonen med en tallrik fiberrika havregryn och en kopp kaffe och i eftermiddag blir det en promenad med sjömannen och Wanda.  En perfekt mjukstart för att inte köra i gång för hårt.

Så jag tänker mig att jag har lite saker att jobba på både i träning och i livet:

  •  Promenad 2-3 gånger i veckan. Kan ersättas med gym.
  • Minska på snusandet rejält. I takt med kiloökningarna i höstas snusade jag ännu mer.
  • Laga mer hälsosam mat, mer sallad och minska, ej ta bort, kolhydraterna.
  • Absolut inget småätande med godis och sötsaker mitt i veckan. Lite på fredag och lördag är ok.

I dag skiner solen och det verkar vara helt magiskt väder. Tanken var att vi skulle på en kaffe hos Annica, men hon har huvudvärk och mår inte bra, så vi får ta det nästa gång hon är hemma från sjöss. Så i dag drar vi till gamla lägenheten och kollar och fixar lite där. En runda ut till svärmor blir det nog oxå.

 

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.