Livsstil

Från lugn morgon till sjukhussäng och syrgas

Från en lugn morgon till sjukhussäng och syrgas.

Denna lediga dag gick från fullplanerad till en kaos artad jävla cirkus. Som ni vet så har jag fibromyalgi och går på kontroller av det 2 gånger per år, ni vet också att jag skrivit om att jag är inne på 7:e veckan med hosta och att jag inte fått hjälp förutom hostmedicin av doktor kry .. Tack som fan doktor kry, hostan är mindre men inte helt borta.

Jag hade dock i min stress glömt bort att jag hade en tid inbokad till i dag för att snacka med läkaren om min fibromyalgi. Herregud så skönt, nu kan jag passa på att försöka få ordentlig hjälp med hostan med. Så jag vaknar i dag på morgonen vid 7 med lite lätt illamående men tänker inte mer på det, dricker vatten och det lägger sig och jag gör mig klar, rastar kamphunden och sen ger jag mig iväg. Efter läkarbesöket hade jag date med syrran för att dricka morgonkaffe och köra henne till barnmorskan då hon går på täta kontroller med tanke på att det närmar sig BF.

I bilen blir jag mer illamående igen men tänker inte mer på det då det lägger sig och kommer tillbaka. När jag sitter i väntrummet så är jag fortfarande illamående, en sjuksköterska går förbi och kommer och frågar hur det är med mig då jag är lite blek. Jag förklarar att jag är lite illamående men det är ingen fara, det går över. Hon skrattar och säger att det var ett positivt tänkande. Hon går och sen ropar hon på mig och jag reser mig upp, går ett par steg hon ropar men Tommy, hur mår du? Jag hinner svara, jag vet inte men jag mår så jävla illa .. sen minns jag inte mer, utan jag svimmar och dunkar i golvet och nästa gång jag vaknar så ligger jag avklädd i en sjukhussäng, hör att någon ropar högt, Emma kan du komma hit. Jag hade en syrgasmask i ansiktet, en saturationsmätare på fingret och på armen klämde manchetten för att mäta blodtrycket.

Va fan har jag nu ställt till med för cirkus?

När jag vaknar till så ser jag alla människor, får frågan hur jag mår och jag svarar, va fan har jag nu ställt till med för jävla cirkus? Varför ligger jag halvnaken, kallsvettig och vad gör alla ni här? Det visar sig att jag svimmade av oklar anledning. Blodtrycket, syresättningen och crp visar att jag är frisk som en nötkärna och ett blodtryck som en elitidrottare<– tack som fan säger denna knubbiga , sötsaksälskande och latmask till stjärtis.  Mitt i allt detta var jag tvungen att skriva till syrran och berätta att jag svimmat och att hon får ta sig till fuffie-doktorn själv. För jag kan ej köra henne!

Det togs massa prover som jag ska få svar på, det lyssnades på lungorna som var bra förutom att jag är lite tung andad. Jag säger att nu mår jag bra efter dextrosol, saft och digestivekex. När jag ska ta på mig skorna så håller jag på svimma igen så läkaren säger att en sjuksköterska får sitta hos mig ca 20 min och sen kommer hon in igen och pratar med mig. För övrigt så fick jag hjälp att ta på både strumpor och skor och även knyta dom … 32 år och inte kan knyta skor var min kommentar. Sjuksköterskan sa ,nej du är fan mer envis än min 3 åring och då är det fan illa haha!

Läkaren och jag hade ett bra samtal, jag fick skäll för att jag jobbat med hosta så länge och inte sökt hjälp. Jag skällde tillbaka att om du kollar i journalen så har jag sökt åtskilliga gånger men inte fått hjälp och blivit hänvisad till Kväll och helg mottagningen som inte tar in en om man inte har feber.  Jag fick skäll för att jag sätter andra före mig själv och att hade jag fortsatt med jobbet och inte vilat så hade det kunnat sluta värre, än att jag svimmade och kysste golvet. Vi fick båda gå med svansen mellan benen och jag är ordinerad vila i ett par dagar, att sambon ska ta hand om mig och fick en varm kram om att om någon vecka är jag back on track. Jag fick beröm för min kondition , att jag trots att jag inte tränat och varit aktiv mer än promenader kommit så långt att jag inte behöver äta värktabletter dagligen mot fibromyalgin utan kan ta dom vid behov. Men fick oxå i läxa att när jag är helt frisk, så ska jag skaffa nytt gymkort och börja träna igen. Eftersom jag har fibromyalgi som suger åt sig all energi och tar mycket energi så är det av vikt att jag rör på mig för att inte dra på mig förkylningar och annat skit så lätt.

Så summasumarum : Jag måste börja prioritera mig själv och faktiskt inte ställa upp för allt och alla hela tiden. Jag måste komma först och skulle se detta som ett allvarligt tecken på att det kunde gått mycket värre.  Så lyssna på min egen kropp.  Dessutom tog jag läkarens ord om att sambon ska ta hand om mig och ge mig kärlek, så jag skickade till sjömannen och frågade om han hade med sig något hårt paket hem till mig ikväll, för läkaren har ordinerat vila och att sambon ska ta hand om mig, så jag behöver både ömhet och kärlek haha!

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Monica 4 oktober, 2018 at 00:39

  Fy så otäckt att du svimmade men bra att du var på rätt plats.
  Nu får mannen komma hem och ta hand om dig många gånger med hårda paket.

 • Reply Lisbeth 4 oktober, 2018 at 00:44

  Då är det kanske på tiden att du börjar lyssna på omgivningen, kroppen, doktorn och alla andra.
  Var rädd om dig totten, det finns bara en av dig!
  Kram från Göteborg

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.