Krönika/åsikter/ tankar

Kontokredit

I samarbete med lånapengar.com

Att behöva låna pengar till julen.

Julen närmar sig verkligen med stormsten och i denna tiden på året och shoppingsuget infinner sig hos många. Det shoppas nog inte så mycket någonsin som just under december månad och det ska firas jul , nära och kära ska skämmas bort och under julgranen ska det prydas massor med snygga, stora och små paket och ingen är så uppspelt som barnen när det kommer till julen.

Jag och sjömannen köper inte julklappar till varandra då vi känner att det är helt onödigt och att vi i stället gör så att vi köper något som vi tillsammans behöver eller när vi känner att vi behöver något, eller så gör vi något tillsammans. Men för många så är julen något som betyder väldigt mycket och det ska inhandlas väldigt många paket och gärna dyra och vissa verkar köra en tävling om vem som kan köpa den dyraste julklappen – för att, för många så är det den dyraste julklappen som räknas.

Inte nog med att december månad är en av årets månader som det shoppas mest på, utan det är oxå en månad där många tar lån för att köpa julklappar, för att de inte har råd och känner att de inte vill skämmas. Så är det för en del och är du en person inte har så gott ställt och funderar på lån, snälla tänk till och fundera på om det verkligen är värt det och i fall du nu känner att det är det rätta, så snälla, ta inte första bästa utan jämför krediten inför jul innan du tar lånet.

Det jag tycker du ska tänka på innan du väljer att ta ett lån, bara för att handla julklappar, är inget jag rekommenderar men alla gör som dom vill, men i fall tanken slår dig så tycker jag du ska tänka dig för en extra gång, se över din ekonomiska situation och fundera på:

  • Har jag möjlighet att betala av lånet?
  • Inte ta det första bästa, utan se dig om för vad som passar dig bäst och vad som erbjuds.
  • Även fast du blir beviljad exempelvis 7000 kr, så behöver du kanske inte använda mer än 3000kr och därmed betalar du mindre månadsbelopp.
  • Ta inte lån bara för att, utan tänk till en extra gång och det verkligen är nödvändigt.

Hur tänker du kring jul och julklappar och att låna pengar inför jultiden, en högtid som betyder så mycket för många men samtidigt ger så många ett dåligt mående för att just , mycket kretsar kring att ge presenter i stället för att njuta av stunden, sällskapet och maten.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.