Chanel, Prada & Gizmo

Läsarfråga

“Hur kommer det sig att ni använder begrepp som “kamphundar”?”

DSC_1058

Det är många som frågar detta. Eller en del frågar och en del mailar om hur dum i huvudet jag är som använder ett begrepp som “kamphundar” på rasen chihuahua, för det vet ju vilket frisk människa som helst om att chihuahua inte är framavlad för “kamp”.  Och bara för att reta alla moralkärringar lite extra har jag gjort en rolig grej av detta 😉

Det började för länge sedan på en promenad , där en förbi passerande man skrattade gott åt våra små livs framfart. Han talade om att hans barnbarn älskar dessa små chihuahua´s, men våra var ju riktiga “kamphundar”.  Sen dess har det fått hänga med och det har blivit en kul grej av det hela.

Så det är helt enkelt bara med glimten i ögonen vi säger det även fast dessa kamphundar kan av olika anledningar bete sig som en blodhund ute på promenader, vilket jag avskyr, men det är något vi jobbar med dagligen med alla 3. De är ju liksom vi individer och ogillar vissa saker mindre än andra. Andra hundar är ett sådant fenomen!

Våran äldsta kamphund Chanel blev påhoppad som liten valp och reser gärna ragg , skäller och visar hur stor hon egentligen är.  Men hon har blivit såå mycket bättre. Vissa gånger bryr hon sig inte och de skulle aldrig ske för 1 år sedan.

Prinsessan Prada bryr sig inte märkbart, hon får för sig att hon ska testa skälla ( hon kan verkligen inte skälla, låter som en hes anka när hon skäller ). Så länge dom inte kommer i närheten av henne så bryr hon sig inte, men kommer dom för nära så skriker hon som att hon blir misshandlad.

Minsta kamphunden, djävulen himself. Ja denna herre skäller för allt och på alla hundar. Tuffar till sig rejält, men han har oxå blivit bättre med att faktiskt kunna vara tyst, ibland när man säger till. Men hans ålder stämde ju inte när vi fick honom , utan han var 5 månader i stället för 14 veckor som dom sa och troligen aldrig varit utomhus, så andra hundar inkräktar på hans revir, oavsett vart man är. Han äger hela stan, nej förlåt hela världen!? Im the boss är hans inställning i livet till allt.

Våra hundar är allt annat än perfekta. Men vi älskar dom för den dom är och jobbar varje dag på att få 2 av dom att vara tyst. Men hej .. ibland funderar jag på varför dom inte ska få låta när vi människor mer än gärna uttrycker oss i allt för mycket 😉

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply sofia "fiffi" Söderling 18 juli, 2015 at 07:33

  Skoja med mig, herre my lord har de inget annat för sig. Jag tycker inte de ser ut att fara illa ut eller är misskötta. Vilket vore det primära.
  Jag vill också ha en kamphund en liten kompis till den jag redan har.

 • Reply Maggan 18 juli, 2015 at 09:19

  Ojojoj, hur dåliga kan folk vara på att fatta skämt? Min lille russkiy toy är också en “kamphund” som febrilt talar om hur stor och farlig han är vid hundmöten. Men jag är en “kampmatte” som dagligen kämpar för att disciplinera honom vid dessa möten, med hjälp av tillsägelser och godis, ibland med och ibland utan framgång… Jag undrar om jag borde räknas till en särskild ras?

  • Reply tommytott 18 juli, 2015 at 15:16

   Haha .. eller hur! Ja i dag var jag ett rövhål , sveriges snyggaste rövhål säger då jag så jag tillhör nog en egen ras jag med 😉

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.