Stuglivet

Lördag , Morbrors hjärta och champagne

A man and his best friends.

Lördag och det har varit magiskt väder.  Jag vaknade vid 06 och kände bara nej det får räcka nu, jag kan inte kliva upp denna tiden ännu en morgon så jag ignorerade hundarna och tänkte jag blundar en stund till och hoppas kunna somna om en stund och jävlar vad chockad jag blev när sjömannen säger att klockan är 08:15. Klev upp , fixade kaffe och så kom Kille och Annika förbi med hundarna så vi gick ut i trädgården med hundarna så dom fick leka av sig med sina kompisar, vi drack kaffe tillsammans och 1 timma och 15 min senare så går dom hem. Hundarna fick busa av sig och morgonen startar trött men bra.

Sen fixade vi lite här hemma innan vi hoppade in i bilen och körde mot Svedala. Jag hade lovat Thea att jag skulle följa med henne på Hasse gympa eftersom syrran jobbade kväll och Charlie inte kan hänga med så Mattias var hemma med honom. Jag var inte riktigt redo för att jag hade tackat ja till att vara delaktig i lekar och en jävla massa vilda barn, men det var härligt att ha en stund med bara Thea och sjömannen och Thea var fantastisk. Efter gymnastiken käkade vi glass, promenerade  hem med Thea och sen körde vi hem till stugan igen.

Vädret har varit magiskt så jag fick ett ryck och klippte döda kvistar på rosenbuskar,  lite andra buskar och så letade jag upp sopsäckar och gick i gång och krattade löv från buskarna vid staketet. Det behöver göras och i dag när vädret var på topp kände jag bara, jag vill vara ute och hade energi till att fixa i trädgården och ja, en fin trädgård vill man ju ha och det tillhör ju våren att man fixar och donar i trädgården och förhoppningsvis växer växterna mer nu när döda grenar är borta, löven är borta och det ser snyggt ut.

Sjömannans tvillingsyster Katarina ringde i eftermiddag och kom på kaffebesök och det slutade med att hennes son kom förbi och hade med sig mat så vi käkade tillsammans. Kött från dom, kött från oss och så tillbehör. Vi har ätit gott, skrattat och spelat spel och jag passade på att unna mig lite champagne denna lördag till ära. Det kändes som en bra dag för lite champagne.

Nu har dom åkt hem, kamphundarna är rastade, jag har tagit tag i disken och vi har gjort oss klara för natten. Jag är inte supertrött , men jag är nöjd över dagen. Hade gärna suttit uppe och umgåts längre men så här är det ju och jag är nöjd över dagen.  I morgon är det söndag och vi måste köra hem till lägenheten, vilket inte alls känns lockande. Det är något speciellt med livet i stugan och jag bara längtar mer och mer tills vattnet och säsongen körs i gång så man kan börja leva ordentligt här ute och göra allt som behövs göras, och det är ju lite enklare med full tillgång av vatten.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.