Livsstil

Midsommardag, partysugna grannar och ledighet

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kamphundarna tyckte inte jag skulle ha sovmorgon i dag och Gizmo började stampa på mig redan vid 06, men då tyckte jag att det var lite väl tidigt så med morgonröst försökte jag låta som världens största och tröttaste man och sa – nej nu jävlar räcker det, natt natt och han kröp under täcket en 30 minuter till. Tack, jag hann just somna om!

Strax innan 7 gav jag upp och funderade på om jag hade gumpen fram eller bak. Men jag tog mig upp, utfodrade de små liven och körde i gång kaffet innan vi gick ut på morgonpromenad. Det har tydligen regnat och äskat i natt, blött ute och statusuppdateringar på Facebook och buller och brak.

Grannarna firade verkligen midsommar i går. Herrejävlar vilken ljudnivå dom hade på volymen på gården bakom oss. Det dunkade på bra och vid 22.30 sänktes musiken och bytes ut mot överförfriskade skåningar och sjöng högt, falskt och glatt till somliga går med trasiga skor, naken i min säng och det gör ont …? var det nattens mantra kanske?

Midsommar dag och jag har en känsla av att halva sveriges befolkning vaknar med huvudvärk idag och är trötta. Ja ännu sover nog de flesta. Jag är pigg och rask och ska köra i gång en maskin med tvätt. Vi får se vad denna dagen har att erbjuda, det blir nog en lugn och skön dag. Jag hoppas på att molnen försvinner och att solen vill titta fram ordentligt så jag kan sola lite. Men nu , dricka upp min smoothie och kaffe och kolla igenom alla sociala medier för att se hur midsommarafton var ! Jag gissar  .. blöt!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Margareta 25 juni, 2016 at 10:46

  Det där med sovmorgon kan man glömma när man har hund – och ibland grannarna med. Idag väckte Ernie mig 6.30, när vi väl kommit så långt att vi skulle på promenad väckte han hela kvarteret med sina skrik då han fick se grannens katt sitta o titta in genom rutan i porten! Han HATAR katter och det tog minst en minut innan jag fick honom att sluta skrika, en minut som kändes som en evighet! Känns som vi specialiserat oss på att väcka grannskapet just vid storhelger när folk vill sova ut efter festandet – samma sak hände i påskhelgen…

  • Reply tommytott 25 juni, 2016 at 16:19

   haha, underbart! Skönt att det inte bara är mina som har sina egenheter. Skäller dock en del när det kommer andra hundar!:D

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.