Stuglivet

När andra sover tar jag porträtt

När andra sover tar jag porträtt.

Lördag morgon klockan 06 gjorde jag morgon, steg upp och vred på persiennen och ser att det är en klarblå himmel och strålande sol och jag får fart på kroppen. Kokar vatten, maler kaffebönor och fixar det i kaffepressen så det får stå och dra sig lite, morgonrutiner och så ut med kamphunden på en promenad. Tillbaka och inser att klockan är 06:35, plockar fram stativ, fjärrutlösare och så hälla upp kaffet och leta upp en ny plats i trädgården – 06:40, kameran är uppställd, kaffet är redo och medans andra sover så tar jag porträtt. Livet alltså haha!

Ibland fungerar det bara inte som man tänker sig och man tänker inte riktigt till. I går skrev jag ju att det var orimligt varmt i stugan och i går när jag körde till syrran så körde jag i gång värmepumpen, ställde in den på 17 grader och tänkte en stilla tanke att gud så skönt det ska bli när jag kommer hem och det inte är 28-29 grader. Men ack vad fel man kan ha, den var 29.8 grader i stugan och värmen var brutal. Jag svor och funderade på va fan det kunde vara för fel och jag började tro att värmepumpen gått sönder, men det ska fungera att även kyla med den. Har den gått sönder?  Det slog mig att kolla inställningarna på fjärrkontrollen och mycket riktigt så ställde vi ju in den på varmluft i höstas och under vintern för grundvärme och de helger vi har varit här, så den har ju för fan blåst ut varmluft – vi är idioter haha!  När jag vaknade i morse var det 17 grader i stugan och jag tyckte fan det var lite krispigt gentemot de 25 grader vi hade i går på morgonen haha. Tur ingen såg mig för jag skrattade hysteriskt åt mig själv i går kväll – men jag har sovit som en liten prinsessa i natt.

I dag blir det en lugn lördag, njuta av vädret, iväg och kolla på ett växthus för pallkragar och i eftermiddag är det häng med tantgrusome. Kamphunden njuter av att hon får ännu en dag där hon får hänga med mig överallt – nu ännu en kopp kaffe och bara le mitt mentalt störda leende, nedräkningen till sjömannen kommer hem har börjat och ja just nu rullar livet på , precis så som jag vill. Njutbart!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.