Stuglivet

Stugbögarna odlar – snoppchili och tomat

Odla snoppchili och tomatplantor.

Stugbögarna är i gång, i alla fall en av de 2 stugbögarna. Sjömannen är ju till sjöss och jag styr rodret här hemma och vid stugan. Vi fick som sagt chilifrön av våra vänner och i fall vi lyckas med detta kommer vi få små röda snoppar i vår trädgård ute vid vår stuga. Självklart vill jag ha tomater oxå , det är ett måste så i dag planterade jag busktomater, vilda tomater samt cocktailtomater. De huserar nu ute på balkongen här i lägenheten där det är varmt och skönt. Nu är min fråga till er kloka, hur ofta ska man vattna dessa fröer ? Hålla ständigt fuktigt? Jag har alltid köpt plantor och drivit upp tomater, men nu jävlar kör jag hardcore.

Jag funderar även på att plantera lite mer, kanske någon mer tomatplanta, jag funderar på ramslök, blomkål och kanske någon bärsort, jordgubbar, smultron och så blev jag toksugen på gurka och även melon haha. Nu jävlar spinner jag iväg känner jag. Men eftersom vi käkar en del blomkål så hade det varit superkul att testa att dra fram dem själv.

I helgen tänkte jag försöka komma med en ny uppdatering om hur det går i stugan och hur mycket det är gjort där ute.  Jag vill bara att sjömannen ska komma hem, för när han kommer hem ska vi införskaffa soffa och lite andra möbler. Vi båda kollar blocket all dag long .. typ!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Margareta 19 mars, 2019 at 18:17

  Ett annat smart sätt att så tomater är att skära en tomat (ofta har man kanske nån liggande som har råkat bli övermogen eller nåt) i bitar/skivor som man pillrar ner i såjord, då gror fröna! När tomatslafset ruttnar bildar det dessutom näring till den nya plantan.

  • Reply tommytott 20 mars, 2019 at 18:51

   Tack .. Jag har läst om detta och ska ev testa, men inte fel med att så frö ! 🙂

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.