Stuglivet

Stugbögarnas sugservices, helvetes förkylning och fredagsmys

Lugnet i stugan.

Vilken jävla vecka alltså. I fredags natt på jobbet förra veckan började jag må riktigt kasst, nös och blev så sjukt täppt i näsan. Jag tänkte inte speciellt mycket på det, utan vet ju att man kan känna sig “sjuk” när man är trött. Men på morgonen innan morgonpersonalen kom hem mådde jag riktigt kasst, jag var helt tätt i näsan, snoret rann och jag var helt tjock i hasen. Alvedon och sömn kände jag skulle bota skiten, men när jag vaknar på eftermiddagen kliver jag bara upp, tar alvedon, kissar och somnar om.  Vaknar igen med över 38 grader i temp och fryser som fan. Jag fick bli hemma. Och det har varit en intensiv förkylning och jag var helt övertyga där ett tag i veckan att jag dragit på mig liggsår, för helvete vad jag sovit och ibland kändes det som soffan vuxit fast i ryggen och röven.  Negativ på covid test och i går kände jag bara , jag behöver miljöombyte när jag kände mig lite piggare och vi packade och körde till stugan.

Vädret var magiskt både i går och i dag och trädgården var full av löv, så stugbögarnas sugservice fick kicka i gång och nu är gräsmattan tom från löv .. för stunden i alla fall haha. Dessutom var det ju tur att jag ville ha miljöombyte och åka ut till stugan ett dygn, för i dag tidigt på morgonen dök byggare bobs upp för att han skulle sätta in 2 nya ventilationer här i stugan, en i köket och en i vardagsrummet, då vi tidigare bara hade en ventilation i sovrummet och en i köket som går ut på verandan. Vi har tyckt att det luktat lite väl mycket “sommarstuge-doft” så den vill vi försöka få bukt med och bättre ventilation är ju en bra början i alla fall.

Vi hade först tänkt att bara stanna tills i dag, men vi alla är överens om att vi trivs så bra här ute och när vi fortfarande har vatten så kör vi en dag i taget och kör fredagsmys här i stugan.  Sjömannen har tagit sig en öl, jag ett glas rosé och kamphunden sover på filten i soffan. Ljusen är tända och nu är det idol. Vi får se om vi kör hem till lägenheten i morgon eller om vi stannar till söndag.  Jag tar det mest lugnt, febern är borta, liiite liiite snorig och bara den envisa hostan kvar, sen är jag fit for fight igen.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.