Livsstil

Tillbaka i stan, fibromyalgi skov och redigering av bröllops foton

Jag och min älskade lillasyster på hennes bröllop!

Vi är tillbaka i stan med blandade känslor.  Jag skulle ju klippa gräs och fixa massor i trädgården i dag men vaknade ju inte på topp i min kropp, så jag bestämde mig för att bara gräset skulle klippas men det blev ändringar i även det för att jag väntade leverans med mat och det ändrades av sjuka anledningar fram och tillbaka under förmiddagen, så jag fick snabbt packa ihop och köra hem till stan .. och ändå kom leveransen inte som planerat så det var ju tur att jag var hemma. Men sån ångest över att jag lovat sjömannen att klippa gräset och röja massor i trädgården. Men som tur är har jag världens bästa sambo , som är förstående.

Det har varit många tårar ikväll från min sida. Jag har de senaste veckorna tryckt undan känningarna av fibromyalgi monstret som visat sig mer och mer. Alla signaler har varit där , men jag har totalt ignorerat signalerna och kört på i 200. Men i eftermiddag när jag tagit emot leveransen av mat och landat i att inte köra ut till stugan igen och efter en vila på soffan vaknar jag upp mer ännu värre smärta i lederna , främst i höger axel så har tårarna varit många. Skovet är här och värktabletterna hjälper inte mycket alls. Fy fan vad jag hatar denna sjukdom och jag önskar bara att den kunde vara synlig även utåt för andra. Så folk kanske kunde förstå.

Jag har ikväll inte gjort mycket alls. Jag har tänt massa ljus , jag tog tag i det jag legat efter  med alldeles för länge och det var redigering av min älskade lillasysters och Mattias bröllops foton. Fy fan vad det har stressat mig, men photoshop har strulat hos mig och jag har inte kunnat redigera. Och när det väl fungerade igen efter uppdatering och mailande fram och tillbaka så har jag inte haft ork. Dom har fått vänta onormalt länge för att vara jag ( för andra fotografer är det normal väntetid ) men jag har som vanan sedan jag hade företaget som fotograf ett leverera foton senast 14 dagar efter vigseln. Men nu är det över en månad sen, så i dag tog jag tag i den stressfaktorn och redigerade klart de sista av fotona och det känns som en sten lättade från mina axlar.  Nu har dom fått alla foton som är av bra kvalitet och kan om dom vill göra en fotobok.   Och dom verkar mer än nöjd.

Det kommer bli bra, bara jag lyssnar på kroppen. Men det är just nu en intensiv period för mig, då jag kanske tagit på mig för mycket både i det privata jobbet, men även sociala medie jobb ( jag älskar båda ) och sen så är jag ju en människa som gör hundra saker samtidigt, det ska höst och vinter donas i stugan, hemmet ska vara perfekt, jag har x antal samlarväxter som behöver kärlek och så får jag lite dåligt samvete över att vi inte är i stugan hela helgen, gentemot hundarna. För både Chanel och Molly älskar att vara där ute, men främst Molly. Hon njuter av varje sekund, att få ligga och vakta vid staketet eller bara ligga på terrassen och spana . Chanel njuter men hon är ju inne i en period och är en gammal kärring och följer varje steg jag tar , så hon tar ju varje chans hon får att sova , så länge hon får försöka krypa innanför skinnet på mig och vara nära.

I morgon är en ny dag och den blir bättre.
Just nu känns det okej, jag andas ut, njuter av att ljusen är tända och inser att vi behöver köpa hem ett lager med kronljus , värmeljus och doftljus till lägenheten.  Och att jag har bockat av och är klar med redigeringen av syrran och Mattias bröllopsfoton.  Det är oxå så sjukt att, den enda fotot som finns på mig och syrran från hennes bröllop är detta, dåligt ljus sent på kvällen, jag svettades som ett as.  Men när jag ser på fotot så blir jag glad, för helvete vad jag fotograferade och höll inne mina känslor, tårar och tankar , allt för att jag skulle kunna leverera dom bästa fotona jag någonsin tagit på ett bröllop.  Lizette och Mattias bröllop och Andreas och Lisas bröllop är de vackraste bröllopen jag fotograferat!

Och trots att det är mycket jobb som fotograf och prestation så gav syrran och Mattias bröllop mig mer smak .. igen. Det där med fotografering är ju oxå terapi för mig och jag saknar att fotografera professionellt och det gav mersmak. Även fast jag kanske inte har tid, så är det lockande att köra i gång igen med att ta in bokningar haha. Jag vet, det rimmar egentligen inte med hur det är i livet, men man ska göra det man känner att man mår bra av och fotograferandet är ju något jag mår bra av ! Så behöver du fotograf, bröllop, porträtt så skicka iväg ett mail.

Nu  . svara på lite mail , fulsjunga men först rasta krigaren innan jag kissar på mig!

Trevlig lördag!

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.