Livsstil

Utkickad från BB, helvetes pendling och djupt i Dahlia träsket

När men blir lyft!

Det var massor med känslor i går när jag gick och la mig. Jag har ju fortfarande introduktion på mitt jobb då vi har 6 månaders introduktion, eller det är individuell introduktion men minst 6 månader brukar dom säga och jag har ju inte haft aktiv arbetstid i 6 månader ännu även fast jag varit där sedan  15 december -21. Det har ju varit en del i livet så jag har ju både pga covid i familjen och 2 dödsfall i familjen varit borta från jobbet en del. Men i går eftermiddag när jag och min handledare gick till driften för att kolla dagens placering så såg vi att driften placerat mig och min handledare på varsin sal och så sa hon, eftersom det går så bra för dig Tommy och du mer eller mindre är självgående så tänker vi så här att du är själv på extra salen i morgon. Det kändes okej för mig , men i går kväll kände jag massor av känslor och tankar, kommer jag fixa det helt själv? Hur mycket kommer jag osterila? Jag kan fan inte detta själv redan. .. Jag har ju för visso operationssyrran, men nu ska jag vara ensam operationsundersköterska på sal och inte ha en vuxen , alltså min handledare, som sitter och inte gör något och som väntar på att kunna hjälpa mig som tidigare när jag varit ensam usk på sal?  Men vet ni ? Att bli utkickad från BB och få vara vuxen själv på jobbet är fan helt fantastiskt, jag klarade det med bravur och är otroligt tacksam över operationssjuksköterskan jag jobbade med i dag. Hon visade hela tiden att hon trodde på mig mer än vad jag själv trodde på mig!  Jag hade en kollega jag kunde ringa som hade eget arbete, men han ringde jag bara en gång och han sa , ett samtal på en hel dag från dig är helt sjukt, så jävla bra jobbat i dag!  Hade jag inte haft öron hade jag fan delat mitt huvud alltså!

Som ni förstår gick jag i från jobbet med mitt mentalt störda leende.  Och fick springa sista biten för att hinna med tåget. I dag fick jag känna på helvetes pendlingen.  Det stod inget i appen eller på Lund C att tåget bara skulle gå till Malmö C. När det rullade från Lund  C ropar dom ut att det blivit ändring, tåget går inte till triangeln och vidare mot hyllie och Köpenhamn , utan tåget har slutdestination Malmö C och de som vill resa vidare skulle kunna ta anslutningståg som kom in 16:32 på perrong 2B mot Köpenhamn. Hoppar av på Malmö C och springer till perrongen 2B och då ropar dom ut att tåget 16:32 till Köpenhamn är inställt. Men för helvete, skjut mig?  Jag har inte sprungit så här mycket på länge, detta med träning behöver jag ta tag i igen känner jag. Ett pågatåg kom och jag hoppar på det, vi hinner ett par meter och sen blir vi stående i tunneln pga obehöriga på spåret vid triangeln? Men dra mig baklänges alltså haha!  Jag som tyckt att pendlingen varit helt okej, hittills förutom några förseningar eller obehöriga på spåret, men i dag fick jag känna på helvetet med pendlingen !

Oturen förföljde mig en stund. Fick avisering i dag om att jag hade ett paket att hämta på triangeln från ett företag som jag är ambassadör för, så jag tänkte jag kan ju passa på att hämta det när jag ändå kliver av på triangeln. Väl där så säger tösen att det är felsorterat och skickat till ett ombud närmare mig?!  Jag kickade loss och sa att då kan man väl skicka ut ett sms när detta sker så att man inte tar sig hit när man har andra saker att göra? Hon svarade att det är gjort för det var hon som omdirigerade paketet, men när hon kollade fick hon stå där med svansen mellan benen då hon glömt skicka ut sms om detta. Tack som fan, må du få analklåda för resten av ditt liv kände jag men jag sa i stället, vad roligt att det är just du som är här idag!

Det var ju bara att skaka av sig irritationen och fortsätta le mitt mentalt störda leende. Hem och fixa och så ut med kamphundarna på en längre runda för det är fan sommarvärme här i Skåne. Jag älskar det och hundarna med för nu är det inga problem att få med dom på en längre runda och i dag är jag lite extra glad över att jag tog runda vid parken och pensionärshemmet, för där satt nämligen en tant med barnbarn med ett bord med växter som jag kunde skåda från långt håll.  Jag tog en extra runda och gick förbi. Hon sålde växter, fröer och dahlia knölar och dessutom var det sjukt billigt, fyra dahlia knölar för 100 kr så det fick bli en swish till barnbarnet och fyra dahlia knölar rikare till oss.  Så nu har jag sammanlagt 13 dahlia knölar som förkultiveras här hemma i köket. Jag har gottat ner mig ordentligt i Dahlia träsket och flera av dom har börjat komma upp, så jag hoppas jag lyckas med övriga.  Jag är så spänd på hur vår trädgård kommer se ut i sommar!

Det är torsdag och i morgon har jag kortdag på jobbet. Jag ska ha medicin teknisk utbildning 8-13. Så ikväll ska jag packa det jag och kamphundarna behöver ha med oss för en helg i stugan. Jag är ledig och känner att vi behöver komma till stugan.  Jag vill packa ikväll redan så direkt när jag kommer hem i morgon kan jag bara packa maten till mig och hundarna och sen kan vi köra till stugan. Vi hoppas på strålande sol så jag kan ligga och steka och samtidigt fica med våra nya projekt som vi kom på i måndags när vi körde till stugan innan sjömannen och kamphundarna körde mig till jobb.  Herrejävlar vad jag längtar tills vi flyttar ut till stugan, så jag efter jobbet kan pilla i trädgården. Denna sommaren ska vår trädgård vara den finaste på alla åren vi haft stugan.

Hur har ni det?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Patrik 21 april, 2022 at 19:15

  En härlig känsla, man ska vara stolt över sig själv!

  Kramar
  Patrik

  • Reply tommytott 22 april, 2022 at 17:57

   Eller hur och tack Patrik!

   Trevlig helg och kram till dig med!

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.