Livsstil

Ansiktsmasker

Inlägget är i samarbete med  ansiktsmaskbutiken.se

Att vårda huden med ansiktsmask.

Att vårda sitt yttre är något som både jag och sjömannen är rätt duktiga på att göra.  Hyn har ju en tendens att ändras och behöva lite olika omvårdnad beroende på årstid, hur vädret är och hur kroppen överlag mår. Är jag mer stressad så märker jag det ofta på min hy att den blir torrare och mer rödaktig ton.

I min hudvårdsrutin har jag att tvätta ansiktet med ljummet vatten, gärna någon bakteriell ansiktstvätt. Någon gång i veckan kör jag med ansiktspeeling.  Och eftersom jag har en reaktivhy och ytliga blodkärl som gör att jag lättare blir röd i ansiktet, både när jag är arg, när jag skrattar och när jag rodnar så använder jag gärna ett lugnande serum och sen en återfuktande dagkräm samt tjockare nattkräm. Krämerna vill jag ska torka in snabbt i hyn.

Något som jag på senare dagar har upptäckt är ansiktsmasker. Jag har testat ett par tidigare men det är nu på den senaste tiden jag tycker mer och mer om att använda ansiktsmasker för att vårda min hy i ansiktet lite mer. Det finns ju en uppsjö av ansiktsmasker och några som jag inte är superglada för är dom där peeloffmaskerna, jag tycker helt enkelt att dom gör för ont.
För någon vecka sedan fick jag hem ett par prover på lite olika ansiktsmasker, någon som var lugnande, en återfuktande och en vitaminmask så jag testade för första gången på multi-masking.

– Den lugnande masken tog jag på kinderna.
– Den återfuktande tog jag i pannan och på näsan och runt näsan då det är ställen jag ofta blir torr på.
– Vitaminmasken tog jag under ögonen.

Hur gör ni med ansiktsvård? Använder du ansiktsmask? Har du någon favorit du kan tips om ?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.