Sponsrade inlägg

Att ta kontroll över sin ekonomi

Ta kontroll över din ekonomi.

Att ta kontroll över sin ekonomi lägger många upp på många olika sett. Vi är ju 2 stycken i våran familj som varje månad får en månadslön som ska räcka en hel månad. Alla hushåll har olika utgifter, några fasta och vissa är mer rörliga än andra. Visst är det fantastiskt skönt när lönedagen är kommen och man ser att det sinade kontot nu är påfylld och en ny månad ska planeras.

Vi har testat oss fram lite för att försöka hitta det vi tycker fungerar för oss. Vi har de flesta räkningarna på autogiro så att dom dras direkt och vi vet exakt belopp på vad de fasta summorna är, en del åker in på sparkontot och övrigt ska disponeras på både mat till oss, hunden, hygienartiklar, nöjen och kläder.  Maten har vi nu ett tag testat att handla spontant, det vi tycker vi behöver och vad vi är sugna på men vi inser att dom summorna springer iväg oerhört mycket och att storhandla och planera måltiderna längre fram är betydligt mer kostsamt.

Veckohandla och se över dina försäkringar.

Så det vi gör nu är att vi:
– Skriver upp vad vi tänker äta de kommande dagarna. Samt att oftast blir det mat över så vi kan frysa in och göra matlådor till mig när sjömannen är på jobb så jag bara kan ta fram och värma, ta med till jobbet och minimera matkostnaderna där och kompliterar med mjölk, smör och grönsaker.
– Att se över försäkringarna till bilarna, hemmet och hunden gör också sitt. Att ta det alla andra rekommenderar betyder inte att det är billigast och bäst för dig.  Kolla med flera bolag och se vad dom har att erbjuda ? Många bolag kan ge dig rabatt om du samlar flera försäkringar hos samma. Kostnaderna minskas.

Alla har vi olika förutsättningar, olika tufft här i livet och hela livet är inte en dans på rosor och ibland kan man behöva lite extra hjälp. Många i dagens samhälle har det tufft och skäms och inte vågar ta hjälp. Men har du det kämpigt så var inte rädd för att ta hjälp.

Inlägget är i samarbete med resursbank.se

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.