Livsstil

Bögar och dess bak(ar)

Fredag och bögarna goes bak-bögar. Exakt vad bögar är duktiga på och som de kan  .. bak(ar). Vi är ju experter på hur en bak ska se ut och självklart blev bullarna fantastiska .. till utseendet.  Ett redigt fredags -bak.

Saffran och Chokladbullar.

Förra året bakade jag magiska saffranssnurror , som blev stora, saftiga och fasta. Exakt så som vi giller det. Och i dag när vi var i affären och skulle handla till middagen så sa sjömannen, jag vill baka något med saffran och vi bestämde oss för att när vi ändå är lediga och inte har något planerat för dagen så kan vi gå all in och bli bakbögar och när vi ändå var i baktankarna så handlade vi ingredienser efter googlande på andra typer av bullar och det handlades även ingredienser till chokladbullar. Hur gott?

Det doftar magiskt här hemma. Men något gick galet med både sjömannens och min deg. Sambons saffransbullar blev kompakta, fasta men välsmakande och mina blev små , nätta och välsmakande – Ett bak för olika smaker alltså, men något gick helt fel och de satans jävla bullarna jäste inte och vi har våra aningar om vad som gick fel och vi kommer göra om och göra rätt .. en annan dag. Då är vi mätta och kanske mer uppmärksamma på när vi värmer mjölken? haha!

Vi kan ge ett par tips på saker man inte ska göra :
– Vi började baka utan att ha käka lunch, vi var superhungriga.
– Vi tryckte i oss chokladen som inte behövdes till bullarna och de dämpade ju hungern.
– Provsmaka direkt när de kommer ut ur ugnen. De är asavarma och smaklökarna är nu bortbrända. Och eftersom det blev ett par plåtar så behöver man ju provsmaka en från varje plåt och det resulterar ju i att man är asamätt och därmed blir det ingen middag för oss .. bullmiddag hos bögarna blev det minsann 😀

Nej vi föddes inte som någon fancy Roy Fares inte, men vi brukar kunna göra smarriga bak-verk. Men detta ? Det är ju fan skamligt och en redig flopp.

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.