Krönika/åsikter/ tankar

Ett av de bästa besluten i mitt liv

| I samarbete med  korkortskolan.se

Friheten blev ett faktum.

När jag flyttade ner till Malmö hade jag inga planer alls på att ta körkort. Jag var helt inställd på att jag aldrig skulle behöva ta det, jag kunde ju ta mig fram med buss, cykel och kände att sambon har körkort så jag behöver det inte. Sen att bo i en stad där man marknadsför sig som Cykelstaden gjorde ju att suget efter körkortet inte alls var något som fanns hos mig och inte alls var prioriterat. Jag prioriterade helt andra saker.

En dag när jag är på jobber ringer Jeanette från Mårtenssons trafikskola mig och undrar om jag kunde komma från jobb tidigare, för sjömannen väntade på trafikskolan och det var något som vi skulle göra. Jag kollade det och när jag kom från jobbet och kom till trafikskolan så var jag inskriven, allt var klart och jag hade min första körlektion som väntade. Jag blev livrädd men jag tog min första körlektion och från dag 1 tills jag hade körkortet i handen tog det 4:a månader ca. Jag var överlycklig och de 4:a månaderna kan ha varit de mest intensiva i mitt liv men ändå något av de bäst. Friheten blev en helt annan sak.

Jag pluggade intensivt på teorin. Läste böckerna flera gånger om, pluggade teori frågor om och om igen på nätet och körde så ofta jag hade möjlighet med sjömannen och så varje tillfälle jag kunde boka in en körlektion på körskolan så gjorde jag det. Jag var så jävla nervös när jag skulle skriva provet och när jag satt där i salen med alla de andra så var jag klar, men vågade inte klicka  på knappen skicka in. Man fick svaret direkt på datorn om man klarat sig och jag var så nervös och kände att jag ville inte vara den som fick gå fram till mannen som satt och övervakade det hela. En tjej går fram och jag hör mannen säga, det här gick ju inte så bra, lycka till nästa gång. Jag började skaka på händerna och kände .. jag kommer dö. Men jag klicka på knappen skicka in och fick upp en grön skylt med texten godkänd på.  Jag vrålade högt i salen och fick ett shyy och ett stort leende av mannen. Man hörde mig ut där sambons tvillingsyster satt och väntade tillsammans med nästkommande elever som skulle in och skriva prov. Jag fick ett grattis och lycka till på uppkörningen, det kommer gå superbra av mannen som övervakade.

Uppkörningsdagen kom och jag var så nervös. Uppkörningsläraren pratade friskt om allt mellan himmel och gjord och talade om vart jag skulle köra. Helt plötsligt blev han tyst och jag blev mer nervös och tänkte att jag måste bryta den obehagliga tystnaden och frågade , har du jobbat med detta länge?  Fick ett kort svar : allt är relativt och han fortsätta skriva i sina papper och bad min köra tillbaka till vägverket. Jag blev extra fokuserad, benet skakade och jag tänkte bara att det är kört, jag klarar det inte. Men väl framme så är tystnade på parkeringen så obehaglig och han sa , när du kör hädanefter så gasa på mer på utfarten till motorvägen och kör försiktigt och så fick jag lappen. Jag vrålade, skakade och tårarna rann. Jag klarade det på första försöket.

körkortskolan kan du plugga på körkortsfrågorna för 2019  om du håller på ta körkortet. Och har du inte börjat, så börja om du har åldern inne, för du kommer verkligen inte ångra dig. Friheten blir helt annorlunda och du kan ta dig vart du vill. Det finns inget bättre än att bara sätta sig i bilen, lyssna på härlig musik och bara köra.  Lycka till, kan jag göra det så kan du !

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.