Mode, Shopping och Skönhet

Ett magiskt besök på Lush Malmö

Inlägget är i samarbete med Lush Malmö!

I tisdag eftermiddag hade jag inbokat möte med fantastiska Emma i butiken Lush här i Malmö. Och ja, ni kan ju inte ha missat den butiken ? Jag har under ett par veckors tid fått en hel del mail om frågan om manlig hudvård. Vad är bäst, hur ska man göra, vilka produkter som är lite billigare är det jag kan rekommendera? Hudvård och skägg, hur gör man och vad använder man?

Och eftersom både jag och sjömannen är rätt duktiga på att sköta våran hår och hudvård så blir jag faktiskt glad över att få massa mail och förtroendet att be mig om  hjälp. Jag är långt i från expert men jag hjälper gärna till i den mån jag kan och det är här Lush kommer in. Mina ögon dras per automatik till deras fönster och butik när jag går på gågatan och förbi deras butik, doften sprider sig och ja det färgglada gör ju att man måste titta vad det är.

Så i tisdags var det tid att få en djupdykning och botanisera hos de underbara personalen på Lush och Emma är helt fantastisk, så även de andra som jobbar där. Värme och kärlek och när jag gick runt med Emma , kände, doftade och blev instruerad och få mer information om massa produkter så kunde jag inte låta bli att ha ett litet öra till de andra anställda och där gick jag runt med ett leende och inte en enda gång hörde jag något påtvingande om att av något som inte kunden efterfrågade.

5

Manlig hudvård. För mig är det av extrem vikt att det inte doftar “gubbe” av produkterna jag använder, det spelar ingen roll hur bra produkten är och visar någon mig en produkt som doftar grandpa så backar jag och lyssnar inte alls. Lush är en butik som inte  fokuserar så mycket på att göra produkter för just hon och han, utan unisex är ett genomgående tema och vi började med parfym. Visste ni att Lush har parfym ? Inte jag och det var spännande att få höra historien bakom och att de parfymerna som dom har är inte som vanliga parfymer, utan det är när det kommer i kontakt med din hudtyp som den rikta doften kommer fram.98

Vidare efter parfym blev jag introducerad i storsäljaren och en favorit sedan dag 1 jag besökte butiken och jag ångrar varje gång att varför köper du inte med dig en hem Totten, varför?! Nämligen Snow fairy – Duschgele. En fantastisk doft , jag får en känsla av att vilja smaka på det, varje gång, varje gång. Du behöver ingen stor mängd , lödrar perfekt och doften på kroppen är magisk.

En nyhet för mig och för många andra är nyheten Christingle. Ett kroppsbalsam som du efter du använt duschgele smörjer in kroppen med balsamet och sedan sköljer av. Doftar mint och kan med fördel användas efter du tränat, känner dig varm då christangle doftar mint och har en svalkande och lugnande effekt och som dessutom innehåller sheasmör och hjälper till att återfukta kroppen extra. Emma använde snow fairy och sedan christangle på mina händer och huden kändes verkligen riktigt riktigt återfuktad efter produkterna.

3 4 7

Badbomber i massor och något som jag oxå inte visste var detta med smink. Badbomben Northern light demade dom i butiken när jag var där och ja , det var verkligen färgsprakande. Och badbomberna är återfuktande för huden. Lush har även smink och jag måste bara testa deras foundation. Många killar vill sminka sig för att dölja skavanker och för att fräsha upp sig lite extra, men vågar inte. Jag fick ett grymt tips att du kan ta lite av deras foundation och blanda ut med din ansiktskräm för att få en mindre täckande effekt och därmed minska synligheten av sminket.  Och deras highlighter är fantastisk. Denna kan du oxå blanda ut lite med din ansiktskräm för att få en grym lyster i hyn.

2

Sleepy. Väldoftande och lugnande bodylotion. Många glömmer bort att smörja in kroppen, vilket jag är extremt dålig på. Och denna bodylotion innehåller kakaosmör för återfuktning och levandelvatten för lugnande effekt. Smörj in innan du lägger dig så hjälper den till att lugna huden under natten. Denna tror jag skulle passa perfekt in på sjömannen och självklart mig själv.

1

Och nu till det bästa av allt. Något som jag lägger ner en del tid på och det är ansiktsvård. Att ta hand om huden är viktigt och nu när hösten och ja, nu även vintern har tagit ett stadigt grepp om Malmö så fick jag bli introducerad och en grundlig genomgång av  prisvärda och skäggvänliga produkter, perfekt för dig , likt mig har skägg och trimmar det eller varför inte längre?

Kalamazoo – En ansiktstvätt som du tvättar både ansikte och skägg med. Inget som fastnar i skägget och som dessutom gör skägget mjukare. Doftar fantastisk och man känner sig ren efter.

Ocean salt – Rengöring med salt dom du tar efter du tvättat med Kalamazoo. Här kan du välja hur du vill att det ska kännas, ta i lite hårdare för mer skrubb och något som jag gillade var att när du tar på vatten i ansiktet efter att du använt ocean salt så smälter saltet. Perfekt.

Eau roma water – Ett lugnande ansiktsvatten som innehåller ros och lavendel. 2 ingredienser som är perfekt för mig som har reaktiv hy och hjälper till att lugna rodnad.

Och så blev jag introducerad av 2 olika ansiktskrämer:
Skin drink – Vintertorr hud? Här har du räddare i nöden. Innehåller smör, avokado, neroiolja och ros. Lugnande och återfuktande och dessutom med skyddande barriär mot vind och väder.

Skin´s shangri La –  Ger en sammetslen känsla och innehåller , 5 olikaoljor, kakaosmör och bivax och en dos av Queen of Hungary ( vilket är rosmarin, anti-inflammatorisk och antiseptisk).

Båda ansiktskrämerna behöver man bara lite av då dem är lätt att applicera och det bästa av allt är att dom går in snabbt och huden känns inte blöt och kladdig.

Produkterna som jag tipsat om är självklart något som passar alla men eftersom vi utgick utifrån hur jag tycker min hy är och vad jag tycker problemen ligger så valde Emma ut godbitarna som kanske kan hjälpa mig att förbättra mina problemområden för just min hy. Och ja, lush har verkligen prisvärd produkter och något för alla. Och dofterna är magiska. Produkterna tillverkas förhand och inte i maskin och det hålls just nu i skrivandes stund på fixas med fabrik i tyskland som gör det enkelt och smidigt att få hem produkterna som för hand görs av människor på plats.

Och inte nog med att jag fick massa bra information, tips och råd och beröm för att jag som kille vill och faktiskt tar hand om min hy och är mån om mig och min kropp så hoppas jag verkligen att du som mailat mig och frågat om råd faktiskt tar modet till dig och gå in till Lush och be om att få hjälp på plats, dom hjälper dig mer än gärna utefter din hy och önskemål. Jag fick dessutom med mig en påse med godbitar som jag kommer visa upp i senare inlägg och ja , jag vill även passa på att påminna er om att inte glömma bort att kolla på deras fantastiska ansiktsmasker .. Oh heaven, lush is a place on earth.

Följ gärna Lush Malmö på Facebook och på instagram:
FacebookLush Malmö
Instagram – Lush Malmö instagram

Och mig hittar ni självklart oxå på Facebook och instagram:
Facebook: Tommytott
Instagram: Tommytott

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.