Stuglivet

Helvetet på jorden, bubbel och första natten i stugan

Första natten i stugan.

Måndag och en ny vecka. Jag har varit extremt trött och sliten i dag och kollegorna har sett på mig att jag varit sliten och trött. Det känns i kroppen att jag inte riktigt unnat mig en helt ledig dag med vila på ett tag. De lediga dagarna har spenderats i stugan med fullt ös med målning och de senaste lediga dagarna var det målning och golvläggning som har varit prio så ja, det känns i kroppen att den behöver vila. Men det har varit en superbra dag på jobb och mina älskade kollegor har fått dagen att gå och massor med skratt. Tack bästa ni.

När jag slutade så hämtade sjömannen mig då vi bestämde att jag skulle ta en promenad till jobb för att när jag slutade skulle han och kamphunden hämta mig, vi körde hem och hämta lite saker som var kvar som inte fick plats i bilen den första vändan han var ut till stugan. Sen drog vi till helvetet på jorden, Ikea och shoppade. Det är inte ofta vi handlar där men det blev en madrass till sängen, lite ljus, gardiner, knoppar till skåpen och 4:a champagne glas.  Sen blev det både rusta, systembolaget och coop för att handla nödvändigheter till stugan. I dag spenderar vi nämligen första natten här i stugan.

Det primitiva livet.

Under dagen har sjömannen fixat lite smått här ute och ikväll har vi bytt ben på sängen och så klart köpte vi för korta ben, så det behövs bytas. Jag har skruvat in alla knoppar i köket och garderoberna i sovrum och det lilla rummet. Vi har rensat, dammat av, öppnat en flaska bubbel och skålat in den första natten i stugan. Vi har snackat med våra fantastiska grannar som vi börjat snacka med. Ett härligt par som vi troligtvis kommer hänga en del med i sommar, bubbel, bad och grillat.  Vi har fixat en del och gardinerna vi köpte behöver vi sy upp och sjömannen köpte en ny gasoltub då vi har kvar gasolvärmaren sedan husvagnen så den får värma upp lite extra tillsammans med massa ljus.  Ikväll myser vi massor och ser fram emot första natten i stugan.. Trots att vattnet inte är på och vi får leva ett lite primitiv liv. Vi har vatten i dunkar, får värma vatten i vattenkokaren för att få varmt vatten och våtservetter ( hej babyservetter ) får vara det som gör att vi kan tvätta av oss  .. en redig kattatvätt haha.  Ja,vi kan tvätta av oss med uppvärmt vatten och sånt, men händer går snabbt med våtservetterna.

I morgon är jag ledig och tror ni vi har en lugn och harmonisk dag framför oss? Så klart inte. Eftersom det är nya ägare på campingen som vi spenderat de senaste åren på innan vi i höstas sålde av husvagnen så har vi en grill och lite annat kvar på platsen som behöver rensas. Så i morgon hämtar vi en mindre lastbil som vi bokat och så ska vi återställa platsen och verkligen lämna de campandebögarna bakom oss. Det ser jag fram emot även fast jag inte ser fram emot en dag med massa slit och skit  .. igen.

För övrigt mår jag bra förutom att jag varit lite nere och irriterad över att jag som i sommar fyller 33 men ibland blir behandlad som ett litet barn.  Det är mycket åsikter och påpekande med hela handen om att man inte får göra detta , du göra inte detta själv och du gör inte detta. Det är en del åsikter nu när vi skaffat stuga om renoveringen, val och kommande säsong och de små pikarna som jag får väldigt ofta.  Jag är en människa som bryr mig och ställer gärna upp för andra lite mer än vad jag egentligen borde, men sen blir man trampad på och det pekas med hela handen. Jag kämpar på, men det börjar tryta och jag vet inte riktigt hur länge jag orkar bita ihop utan att ryta i från .. på riktigt.

Men i övrigt mår jag bra, trött och sliten i kroppen men jag tänker att det ger med sig. Jag är oerhört glad att sjömannen är hemma och att vi ska spendera första natten i stugan tillsammans. Nu längtar vi tills vattnet är i gång och att vi kan börja leva här ute  .. på riktigt. Hitta snygga möbler som vi tycker är snygga och börja göra stugan ännu mer till vår och komma in i livet som stugbögar ordentligt.

 

 

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply EWA 2 april, 2019 at 20:06

  Vet du vad älskade vän… du ska inte tro att “pekpinnarna” försvinner med åldern..
  Herre gud vad folk har för MYCKET fritid!!
  “Gör inte si”
  “Gör inte så”
  “Ska du verkligen”
  “BLA BLA BLA”

  Tänk på din energi och lägg den på ert fantastiska ställe och dem du älskar.

  Puss…

  • Reply tommytott 7 april, 2019 at 09:27

   Kloka fina vän!

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.