Livsstil

Måndag, sjöhunken lagar mat och bouppteckning

En ny vecka.

Måndag och första arbetsdagen är avklarad. Jag vet inte riktigt om jag någonsin kommer komma in i detta med att kliva upp klockan 04 när man har morgonpass. Det är så fruktansvärt jävla tidigt, men samtidigt är det ju skönt att komma hem i “normal tid” och ha ett liv, men helvete vad trött man är när klockan ringer 04 och sjömannen sover så jävla gott.  Det är fan orättvist haha!

I dag var det ett projekt att ta sig hem och jag fick andas i fyrkant  ..flera gånger och räkna till 10 hur många gånger som helst.  Det var flera tåg som hade problem så det var förseningar och när man väl kommer på ett tåg så tänker man att detta komma bli liv och död med tanke på hur många människor som ska med tåget, man får plats i den tysta avdelningen och vad dundrar inte in ? Jo ett gäng killar som vrålar som ett gäng brunstiga tjurar och inte respekterar den tysta avdelningen.  Inte nog med det så väl framme på centralen i Malmö så blir vi ståendes och helt plötsligt kommer människor och säger att tåget är trasigt så det går inte längre?! Fel att ropa ut högtalarna eller meddela att det är tåg problem, så det var ju bara att kliva av och tränga sig på nästa.

Men jag kom hem till slut och här sitter jag nu efter en promenad med sjömannen och hundarna och kollar när han lagar mat. Jag har swishat min del för bouppteckningen efter mamma som nu är klar och juristen ska betalas, så det är ur världen för min del. Det känns både skönt och massa känslor kommer upp, det är så jävla overkligt att mamma inte finns längre. Det är konstigt att man varje dag försöker leva som vanligt och när det börjar gå okej så ska det komma något som river upp massa känslor och tankar igen. Fruktansvärt jävla vidrigt är det. Och jag kan med handen på hjärtat säga att jag har valt helt fel yrke och i bland önskar jag att jag älskade matte och sånna sjukt tråkiga ämnen i skolan, för en jurist timlön är fan inget man skojar bort.. Undra hur mycket jag kan få betalt för denna gumpalalla på svarta marknaden?

Måndag kväll, solen den skiner och jag ska få käka sjömannens korvstroganoff. Det är lyxigt att få komma hem från jobbet och inte behöva laga mat själv, utan man får äta sjukt god mat. Det är ju bara att njuta av det så länge som det varar eftersom det är sista veckan sjömannen är hemma innan han måste ut på de sju have igen.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.