Livsstil

Ny tatuering och akutbesök på kväll och helgmottagningen

Ny gaddad.

I går när jag vaknade på morgonen mådde jag superbra och det första jag tänker är its a hallefuckinglullejah moment. Jag var bara lite öm i halsen, ingen frossa,ingen kokande kropp och när jag kom till jobbet kollade jag tempen 36.5 så ingen feber alls. Inte ens febril. Det är ett tecken på att jag kunde dra iväg och tatuera mig, min tid i Måndags avbokades då tatueraren var sjuk och någon dag efter det blev jag själv sjuk med världens största halsmandlar, feber, frossa och kokande kropp. Men det la sig.

Jag kollade tempen på jobbet innan jag drog iväg till tatueraren, 36.7. Normalt och jag mådde asabra. Kommer till tatueraren och tanken var att jag skulle göra en hibiskus på handen och stjälken ner på armen med en knopp och lite blad, men när vi sitter där så känns det inte alls rätt, det passade inte riktigt in och efter lite snack så väljer vi att köra på på mer cleant denna gång, skala ner  färgtonerna lite, inga färgstänk och mindre linjer och fokusera på linjer och färgerna. Och så blev motivet liljor i stället. Jag är supernöjd.

När jag nästan är hemma så smäller det till. Jag har svårt att svälja, superont i halsen och svetten rinner efter ryggen. Jag fryser så jag skakar och samtidigt kokar kroppen. Jag gör mig klar och lägger mig, tar alvedon och ipren ,men 5 min i sängen och sängen känns som ett badkar. Ringer sjukvårdsrådgivningen efter ca 30 min och dom råder mig att ta mig till kväll och helgmottaningen innan den stänger så att inte febern ska sätta sig på lederna. Väl på plats så förklarar jag läget, berättar att jag för en timma sedan tagit en cocktail på alvedon och ipren och dom säger att då bör febern gått ner en bra bit, men fel .. 39 grader i temp så dom var helt säker på att jag legat på runt 40-42 grader i temp. Får träffa en läkare, prata och hon kollar direkt min hals och utbrister : Ouch, jag skriver ut en antibiotika kur på 10 dagar och smärtstillande på 1 gram som du ska ta 4 gånger om dagen, du har en kraftig inflammation i halsen, ingen halsfluss utan en bakterieinfektion.  Glad att jag åkte iväg så det inte blev värre, för gud hjälpe mig vad jag mått kasst och min hals är fan inte att leka med – det går bra nu alltså haha!

Så nu kör vi antibiotika kur i 10 dagar och kör en dag till på denna jobbhelg i morgon. Jag har köpt tårta som jag ska ha med till kollegorna då jag fyller ett år närmare pensionen i morgon så det ska fikas och så går ju vissa kollegor på semester. Jag drömmer mig bort till min semester och just nu känns den som en livstid bort. Tur sjömannen kommer hem till veckan och ger mig lite kärlek igen. I need it. haha!

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Ina 14 juli, 2018 at 18:19

  Usch…nu får du krya på dig!

 • Reply Monica 15 juli, 2018 at 00:56

  Grattis snygging och krya på dig.

  • Reply tommytott 16 juli, 2018 at 08:35

   Tack så mycket 🙂

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.