Livsstil

Nya svordomar , svart bälte i ordbajsning och en anledning att le

En anledning att le.

Ska vi skratta eller gråta? I går var det tid att dom skulle ordna med att fixa den förbannade läckan som är högre upp i hyreshuset där vi bor och därför kunde vi inte vara i lägenheten för att vi inte fick använda varken vatten eller avlopp i kök eller badrum och eftersom vi är exemplariska hyresgäster så drar jag och sjömannen ut till stugan direkt när jag slutat jobba 07:11. Jag kunde inte sova så bra och när jag vaknade körde vi på eftermiddagen hem till lägenheten för vid 16 skulle vi kunna använda vatten och avlopp igen.  När jag öppnar lägenheten ser jag vatten på vardagsrumsgolvet, det är mörkt i lägenheten, det är vatten i köket på golvet och diskbänken och sjömannen ser att det har runnit vatten på väggen i vardagsrummet och vi har ingen el?! Kukfittasjävlarövhålshora var ett nytt ord jag tyckte var passande.

Jag ringer direkt service anmälan och hamnar i kö, jag och sjömannen springer runt och letar vaktmästare och sjömannen försöker få tag i ansvarig för området. Tillslut kommer det upp 3 vaktmästare och dom tittar på mig och sjömannen och så börjar dom ringa och springa runt som att vi hotat dom till livet haha. Dom får inte elen att fungera och kollar allt möjligt både i stora centralen och i lägenheten, dom ringer dit 2 elektriker och sen kommer det en kille från städbolag och torkar upp vattnet. Elektrikern säger, satan det är helt blött i elskåpet och får i gång elen och 5 min efter dom gått så smäller det till och all el i hela lägenheten försvinner. Alla har gått hem för dagen så vi får ringa jouren och kl 20:15 kommer en ny elektriker och fixar elen. Samt att vi får besked om att i dag fredag ska det komma ansvarig för området, elektriker och Göran från Secco. Det går bra nu ?!

Jag kunde fan inte sova inför nattjobbet och i dag när jag gick av kunde jag sova 2.5 timmar och vaknar och så kommer sjömannen in och säger, ansvarig är påväg och jag hinner precis få på jeansen så kommer hon. Vad kul att just du är här i dag var min första tanke.

Sjömannen inleder samtalet man jag känner att han är alldeles för snäll. Jag är så jävla irriterad över hela jävla situationen och är oerhört tacksam över att jag föddes med svart bälte i ordbajseri och jag gick i gång. Talade om vad jag tyckte, hur illa dom behandlat oss, att vi betalat full hyra sedan Maj månad och 6 månader senare ser det fortfarande ut som en svinstia. Kvinnan fick knappt prata och när hon säger att hon inte kan försvara situationen säger jag bara att det är ingen mening, för jag går inte på det skitsnacket längre. Informerar om att jag om jag inte får veta hyresreduktionen senast i början av nästa vecka att jag ska kontakta hyresgästföreningen, jurister och gå vidare med ärendet längre samt att jag inte kommer godkänna en kompensation på ett par fucking hundra kronor. Hon förstod , såg ut som hon skulle kissa ner sig och skrev som det var sista gången i livet hon skulle skriva något haha.

Elektriker kom och kollade och sa att det är fortsatt blött i elskåpet men att det inte är någon fara, dom ska plasta in skåpet och blåsa det torrt och på måndag kommer dom och byter mer eller mindre hela centralen. Göran från Secco , magsik man skrattade när han såg mig och sa – jag känner att man inte ska göra dig arg och A har inte haft det lätt när hon mötte dig i dag va och skrattade haha!  Han kollade och det är torrt i köket, vattnet som kom i går från ett avsågat rör som rövhålen från företaget som skulle ordna läckan orsakat har inte gjort någon ny skada varken i vardagsrummet eller köket mer än att ett köksskåp och en elcentral behöver bytas, men han skrev upp att vattnet orsakat att det behövs skrapas och målas om och att det är en liten liten resning på golvet i vardagsrummet, men ingen fukt som tur är. Men i badrummet är det fortsatt blött som fan så vi får leva med fläkt och avfuktare där inne ett tag till.

Det är fredag och jag ska bubbla.

Men nu är vi stugan och känner trots helvetet i lägenheten en lättnad ändå inför att det inte blivit värre än det redan är. Men vi är så trött på skiten, men trots det så måste man hitta en anledning till att le.  Sjömannen och jag skrattar åt att jag lyckas med att få ut en miljard ord på 5 minuter, att det är fredag och vi har ledig helg , vänner kommer på besök, vi ska käka tacos och jag ska dricka bubbel – Man ska alltid hitta en anledning att le.

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.