Livsstil

Övermogna bananer, experiment och längtan

Totten goes bagare

 

Så är Totten i farten igen. Det var ett tag sen jag slängde upp lite bakverk. Ja att jag bakade överhuvudtaget.  Så när jag kom till jobbet så sa min kära kollega Niklas – Det finns lite övermogna bananer som måste slängas, eller så slänger du ihop en god banankaka till mig i morgon när jag kommer och jobbar dag.

Sagt och gjort så i stället för att slänga bananerna går jag i gång och bakar. Det har blivit något visst med mig och bananer haha. Så vad skulle bakas ikväll? Jag kollade vad som fanns och kände för att ta ut mina svängar och våga lite. Det blev ett nytt recept med mandelmassa i. Vi får helt enkelt se vad kollegorna och jobbet säger om den.

Det fanns ju 2 övermogna bananer kvar?! Jag slänger ihop lite muffins med banan oxå. Helvete, mjölet tog ju slut och här står jag nu med en nästan färdig muffinssmet. Kollar vad som finns och ser en påse där det står mjöl på, tar vad jag behöver och tänker när smeten är klar, vafan tog jag?! Hasselnötsmjöl. Något jag aldrig bakat på tidigare och inte alls hade en susning om hur det skulle bli.  Jag fick smaka en – och det smakade ok. Fan jag har just börjat på mitt nya liv och redan syndat, men hej .. jag tänker en är kompensation för mitt saknade av kaffet haha. Skärpning i morgon igen, men jag smakade ju trots allt bara 1. ( bara för att  jag kan ju inte bjuda på något som smakar skit 😉 )

Så nattensbakning blev:
– Banankaka med mandelmassa.
– Banamuffins på hasselnötsmjöl.

Jag gillar bak(ar)!

För övrigt fortsätter jag att känna mig sådär glad och harmonisk. Det känns som jag hittat tillbaka till mig själv och inte funderar och tänker så mycket på hur ont jag har längre och börjar inse att fibrohelvetet aldrig kommer försvinna utan det är bara lära sig leva med möget. Dessutom – I dag kommer min stora kärlek hem och vi får se om vi ses något eller inte – Jag längtar!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Maggan 6 maj, 2015 at 09:20

  Inte funderat på att bli bagare eller konditor? Jag trodde först att de där muffinsarna var fulla med nån sorts kli när jag såg dem på bilden, det såg ut som nån hälsovariant, men hasselnötsmjöl låter betydligt godare!

  • Reply tommytott 7 maj, 2015 at 00:10

   Nej aldrig. Jag har perioder , då och då får jag för mig att jag tycker om att baka och att jag kan baka.
   Vill dock lära mig baka bröd. Men jag håller mig ett tag till att hjälpa till ett göra sveriges befolkning feta med mina sötsaker.
   Och heja mig.. bara smakat en muffins av det jag bakat på 2 nätter!

 • Reply susanne 6 maj, 2015 at 11:37

  Bra jobbat! Att använda bananerna istället för att kasta de:)

  • Reply tommytott 7 maj, 2015 at 00:09

   Eller hur! 🙂

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.