Livsstil

Påskledighet, gräsänkling och utbildningsdagar

Påskledigheten är över!

Påskledigheten är över och det har varit en helt magiskt ledighet och jag behövde verkligen denna ledighet. Det har varit intensiva veckor på jobb och det var länge sen jag fixade en längre ledighet över en storhelg i stället för att som alltid jobba. Vi spenderade samtliga dagar i stugan, det kommunala vattnet är i gång och säsongen i stugan har börjat på riktigt. Nu är det bara Almåsas egna brunnar med bevattningsvattnet som ska köras i gång så är säsongen verkligen i gång på riktigt.

Vi har röjt massor i stugan, rensat upp så man kan sitta på verandan, jag har röjt bland djuren, vi har röjt en jävla massa i trädgården, rensat rabatter, slängt kvistar, klippt buskar och så har vi njutit av god mat och lata dagar i solen, det var ju helt magiskt väder hela påsken.

Det är så mycket man vill göra i stugan och vi planerar, pratar om vad man ska prioritera först, vi har kollat priser och herrejävlar vad allt kostar, allt från material till annat som ska ordnas med saker vi vill göra. Vi har nu varje säsong sedan vi skaffade stugan haft något bygg eller renoveringsobjekt som vi kört i gång med och jag känner bara ibland att , kanske är det värt att bara ha en säsong där vi bara njuter av stugan utan att ha massa byggprojekt i gång?  För saker vi vill göra är ju inte livsnödvändiga mer än att vi vill ha det gjort och vad gör det om saker och ting väntar till hösten? Vi får helt enkelt se hur och vad vi börjar med och vad vi gör.

Gräsänkling i 3 veckor.

I dag var det tid för både mig och sjömannen att börja jobba igen. Jag efter min 5 dagars ledighet och sjömannen är snart vid båten igen och har 3 veckors konstant jobbande framför sig. Så nu är jag gräsänkling igen och bossar över hundar, hem och stuga. Det är lite av ett pusslande att få livet att gå ihop med allt som ska göras och speciellt när man är själv, men det fungerar. Dessutom har vi nu en löptik här hemma, Molly har kvinno veckorna och herrejävlar vilket liv det är här hemma ibland alltså.  Hundar blir fan de vidrigaste som finns när dom löper, för ni ska inte tro att Chanel den gamla tanten är sen på att haka på snuskerierna haha.

I dag körde jag och 2 kollegor i gång utbildningsdagar för nyanställda och har 2 dagar denna veckan som vi utbildar och sen kör vi 2 dagar till nästa vecka och det är så fruktansvärt roligt men jag lär vara öm i kroppen som vanligt efter utbildningsdagarna.  Jag ska även förbi jobbet ikväll en timma för att erbjuda nattpersonalen repetition.

Annars så rullar livet på, jag älskar att våren är här, att det är ljusare och ljusare ute på kvällarna och att temperaturen börjar bli lite mer mänskligt, mer sol och dessutom hoppas jag att det fortsätter så här så vi inte får ett bakslag till, för nu vill jag att det blir varmare på nätterna med så att jag snart kan flytta ut alla mina 48 tomatplantor, dryga 20 gurkplantor, chiliplantorna, dahlia knölarna som jag förodlar och resterande av blomsterfröerna jag börjat förodla, för just nu ser hemmet ut som en ren och skär djungel med tanke på att jag även har alla samlar växterna i skåp och med belysning, det funkar och vad är det dom säger, finns det hjärterum så finns det stjärterum haha!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.