Livsstil

Produktiv dag, Ops i did it again och 12.5 kg potatis

Plantfarsan gör det igen.

Det har varit fullt upp hela dagen. Det var blodprovstagning och prat gällande eventuell insättning av ny farmakologisk behandling för min fibromyalgi, så be nu för fan till gudarna att allt ser bra ut så jag eventuellt kan börja med nya värktabletter. Vad läkemedlet heter kan du bara glömma att jag ska komma ihåg, men det känns som att dom skulle kunna fungera bra för mig.

Jag pratade ju i går om att jag var på Vellingeblomman och inhandlade en ny samlarväxt och att jag stod och kollade på en annan , men jag valde att lämna den. Jag skulle bara få köpa en. Jag har har inte kunnat släppa den andra växten och känt att jag varit dum i huvudet som låter bli att köpa en samlarväxt i den storleken för det priset, så i dag blev det ett stopp på Vellingeblomman. Snabbt in och snabbt ut.  Självklart tog det längre tid en planerat, för jag var ju tvungen att springa runt och kolla på de olika som var utplacerad för att visa hur snygg dom är bland inredning men jag hittade denna maffiga tillslut, Philodendron Billietiae.  Aldrig varit i en växtaffär så kort tid .. någonsin! Denna växt i denna storlek går hos aktörer som har koll på samlarväxters värde på minst 1000kr, om inte mer.  Drömmen.

Sen i eftermiddag har jag tagit långpromenader i solen och blåsten med kamphundarna, njutit av att insupa D-vitamin eftersom sjömannen är till sjöss och inte kan erbjuda annan D haha!  Jag har städat, röjt, slängt, skrubbat, dammsugit, moppatgolv och det har varit full fart.

Nu ikväll mötte jag upp Wanda i garaget när hon kom hem och hjälpte henne upp till lägenheten med saker från stugan, samt en 25 kg säck potatis som hon har hämtat som vi bestämde att vi skulle dela på. Så jag har suttit och snackat skit med henne en stund ikväll, pratat om livet, kommande planteringar och allmänt i livet och bara varit.  Men nu är jag hemma med 12.5kg potatis, en burk med färska hallon från hennes trädgård och så fick jag med mig en Aloevera växt hem. Denna vänskap är ovärderlig.

Jag har tänt massor med ljus  hält upp ett glas rosé, kamphundarna har fått varsitt tuggben och musiken strålar från högtalaren och jag ska bara sätta mig här i soffan och slappna av och försöka “leka” vuxen och inte gå och lägga mig så jävla tidigt.  Jag har en tendens att när jag är ensam lägger jag mig sinnessjukt tidigt för att jag är uttråkad och ensam och när sjömannen är hemma vill jag lägga mig lika tidigt, bara för att mysa. Men man kan ju oxå bara sitta uppe och slappna av, och mysa i soffan. Dessutom så måste jag bli bättre på att hålla mig uppe och borta från sängen och lägga mig när jag är trött.. för enligt studierna så är sängen till för att sova. Men jag blir lika förbannad och förvånad varje gång, varför nämner dom bara sömn , nakengymnstiken nämns aldrig. Sömn och naknegymnastik ska sovrummet vara till för och inte för att ligga och scrolla på mobilen och ha tv´n på i bakgrunden.  Så heja Totten, lets go vuxen haha!

Så nu mysa i soffan med tända ljus, njuta av ett glas vin och fulsjunga för grannarna och hundarna. Samt jobba lite med sociala medier, mailen, svara på kommentarer. Passa på att göra sånt när jag är ensam. Och ladda upp för min jobbhelg som börjar i morgon. Och självklart, spana in de nya växterna lite extra, för dra ballen i gruset så snygga de är haha!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.