Ett hälsosammare jag

Målen för 2017

Bild lånad från google.com

Ett nytt år och nya möjligheter. Det var inte ett smart drag att somna mellan 16-20 ikväll, men förhoppningsvis somnar jag snart efter att jag fått i mig en varm kopp tea för att lugna halsen som känns tjock. Det är nog bättre i morgon!

Nu har vi lämnat 2016 bakom oss och detta med nyårslöften är ju något som varje år är varmt på tapeten. Alla ska ha skaffa träningskort, hänga på gymmet som en galning och jakten på strand kroppen 2017 har just börjat. Eller kanske mer i morgon med tanke på att det flesta legat med ångest över för mycket gott i glasen <— kroppen?

Jag tänker inte avge något löfte om strandkropp 2017, sluta med skräpmaten och bara käka sallader och undvika kolhydrater, för jag är av den kalibern att jag anser att kroppen behöver kolhydrater för att fungera optimalt. Men självklart har jag 3 mål som jag faktiskt vill försöka hålla eller klara av.

1. Snusa mindre. Seriöst, jag har snusat så fruktansvärt mycket. Det har varit en stressig och hektiskt höst och snusandet togs till en ny nivå. Målet är att ha en snusdosa 2-3 dagar, i stället för  .. jagvet, jag skäms. 1 per dag!

2. Att stärka kroppen med gym/träning 2 gånger i veckan. Att leva med fibromyalgi är fruktansvärt, men jag ska aldrig bli en människa som skyller på min “sjukdom” “diagnos”. Jag hatar det. Jag har ett ansvar att göra mitt bästa här i livet för att faktiskt kunna leva ett grymt bra liv, och där måste jag skärpa mig med träningen och kosten. Och i detta ingår även att se över de glutenfria hyllorna i butiken och inkludera det mer, trots att det är svindyrt och gör en fattig.

3. Sparande. Jag ska under 2017 ta tag i mitt penga sparande på allvar. Det är fan dax.

Utöver det ska jag bli bättre på att slappna av, att tillåta mig att bara ligga hemma i soffan och inte göra något och att ha tråkigt, det är nyttigt. Lägga mer tid på unna mig och sjömannen saker, bara vi 2, samt att vårda mina relationer med mina vänner bättre och från och med nyårsafton kör jag nu en alkohol fri månad till att börja med och därefter fortsätta ett par månader med att endast unna mig 1-2 glas vin en lördag! 2017, ska bli året då jag verkligen tar kampen över att stärka kroppen, bygga upp muskelstyrkan och ta övertaget av fibromyalgi och minska på ledvärken och vårda mig själv och de nära på bästa sätt!

Och jag behöver verkligen någon som sparkar mig i röven, hårt och drar iväg mig på träning. Gym och promenad 2 gånger i veckan, blir det mer är det bara ett plus!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.