Stuglivet

Alocasia bud, det stinker skit och vi går motvilligt mot hösten

När jag vaknade i dag så hade jag ett sms om att jag hade ett paket att hämta ut och samtidigt hade jag fått avisering i postnord appen att paketet från Jotex nu är skickat. Perfekt, men vad kan då paketet vara som jag ska hämta ut? Jag har ju inte beställt något. Men när jag kollade på smsét kunde jag tyda att ett företag inom växtvärlden skickat något. Gissa om jag var snabb att få i mig min latte, fräscha till mig och sen begav jag och kamphunden oss mot stan.  Paketet hämtades och självklart hamnar jag i rusningstrafik och står i kö på motorvägen i 35 minuter. Ljuvligt alltså, ljuvligt.

Alocaisa Dragon scale & Alocasia silver dragon.

Föresten, när vi gick mot bilen så håller jag bokstavligt talat på att dö här i gångarna. Fy fan att mötas av stanken av människobajs. Det ljuva kolonilivet alltså. Är det inte septitankar som töms under sommaren så har nu arbetet hos många börjat, mission att slå hål på den tömda septitanken och fylla den med makadam eller grus.  Vi som har kopplat på oss på det kommunala avloppet och vattnet får ej använda septitankarna, eller behöver inte använda dom längre och därmed har vi enligt kommunen , ett måste på oss att vi ska gräva ner till tanken ,slå hål på den och fylla den så den inte flyter upp alternativ gräva upp den helt och forsla bort den. Alternativ ett är det många kör på och nu har arbetet börja – hej och välkommen till oss, människobajs stanken kommer nog vara ett par dagar. Jag kräks haha.

Snart är det vår tur, vi ska bara komma underfull med hur vi ska göra med att fylla tanken. Vi fick ett erbjudande som föreningen tog fram men vi tyckte det var en hiskelig summa att få grus till oss och sen behöva fylla den själv, så jag och sjömannen funderar på hur vi ska göra för att göra det smidigast och billigast.  Vi har ju 2 år på oss att fixa detta, så det är ju ingen brådska.

Annars så går vi ju lite motvilligt mot hösten. Nog för hösten är en fin årstid men jag vet inte riktigt om jag är redo att släppa sommaren. Det är fortfarande augusti och som vi alla vet så kan augusti och september vara otroligt vackra. Men nu börjar vi gå mot hösten och därmed ska det fixas en del på tomten, beskärning av buskar, grenar ska bort och ja .. kroppen ska få jobba och muskler i vila ska hittas. Det har ju sin charm det med.

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.