Livsstil

Att stanna upp och reflektera

image

Fredag och jag har jobbhelg medan många skålar och roar sig. Vi käkade tacos med en del av familjen ikväll och jag var så förbaskat sugen på att bara få stanna hemma, umgås med de som ligger mig nära och njuta av ett glas rosé, men plikten kallar. Ännu mer surt känns det att jag jobbar sista helgen sjömannen är hemma oxå, dessutom åker han redan ut till de sju haven på måndag. Bajs. 

Frånvaron i bloggen har ni nog inte kunnat missa, men jag behövde stanna upp, pausa lite och få slåss lite med livet, andas och bara vara. Det har varit så fruktansvärt skönt att jag bara öppnat datorn 2 gånger på en vecka. Jag vet inte när det hände senast och det har varit välbehövligt och nu är jag tillbaka.

I dag var jag till läkaren för lite rutin, prat och kläm på kroppen och lederna. Jag fick mycket beröm av läkaren och en varm kram och att jag ska ha en stor eloge som trots folks åsikter, att man tycker så mycket att jag går min egen väg, att jag själv bestämmer över min kropp. Jag fick lite påbackning gällande min träning men efter att jag förklarat så förstod hon. Man kan inte gör allt på en gång och med ändring av kost, det händer mycket i livet och en ständig värk i kroppen så får man välja sina duster. Träningen fick helt enkelt hamna åt sidan ännu en gång för att jag ansåg att kosten var mer prioriterat – Det här med glutenfri kost, jag fuskar ibland ( ikväll till tacosen blev det gluten) men jag mår så mycket bättre och måste inflika, jag är så fruktansvärt stolt över min älskade sjöman. Han har sedan kostomläggning gått ner 6.8kg och strålar. I mina ögon har han alltid varit och kommer alltid vara det vackraste som jag vet, men det gör mig lite extra varm i hjärteroten att se hur stolt han själv är och att även han mår bättre.

Lederna och värken? Det är lite svullet, värken kommer och går. Värre med kylan men jag har humöret uppe. Nu ska jag efter att jag fått in rutin på kosten med glutenfritt påbörja träningen igen. Vikten var något läkaren är noga med att hålla koll på , då värken är som värst så försvinner aptiten. Men vikten är densamma. Men nu ska jag försöka ändra på det oxå. Kroppsfett ska omvandlas till muskler. Jag sätter inga mål, inget krav på hur mycket jag ska träna i veckan mer än att tar jag mig iväg till gymmet för ett pass så är det vinst. Kroppen ska bli starkare. Jag behöver dock puschning och stöttning i min träning.
Det är något jag älskar att göra men som i dagsläget och det senaste halvåret har känts som en börda.

Men för att inte dra iväg alldeles för mycket och för långt så kan jag säga att pausen och stanna upp och reflektera över livet och prioritera har varit ett nödvändigt ont. Livet går i 190, i med och motgångar så är det faktiskt något som jag inte känt på länge – Jag är tillbaka, den där galna Totten har hittat hem och hittat en balans i livet med värken.

Hösten – step a side, annars tar jag dig bakifrån ! Det blir en bra höst, mycket jobb och mycket bloggande.

 

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Maggan 3 oktober, 2015 at 09:19

  Men tacos är ju på majsmjöl, det är väl helt glutenfritt? Trodde jag i alla fall.
  Skönt att höra att gnistan är tillbaka! En paus är nödvändigt ibland för att få distans och se vilka prioriteringar man ska göra o vad som är viktigast. Ser fram emot kommande inlägg!

  • Reply tommytott 3 oktober, 2015 at 16:24

   Jag åt inte tacos ut skal, utan ur wrap. Glutenfria wrap kostade 30 spänn för 2 bröd. Hutlöst. Kanske bör äta majsskålarna i stället 😉

 • Reply Marie 4 oktober, 2015 at 20:59

  Skönt att du är tillbaka, hoppas du mår bättre när du kommer igång m träningen!
  Va rädd om dig
  / Marie

  • Reply tommytott 11 oktober, 2015 at 20:38

   Tack .. <3

 • Reply Monica 7 oktober, 2015 at 17:00

  Vad härligt att höra att du är på g igen, Bloggpaus är bra, fast jag vet många som saknar dig då 🙂

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.