Ett hälsosammare jag

Better bodies från Svensk kosttillskott

Inlägget är i samarbete med svensktkosttillskott.se

Träningstights från svensktkostillskott.

Som många av er vet så har jag ju fibromyalgi och därmed kämpar med träning och hälsa och att träna för att må bra. Att träna är något som jag mår riktigt bra av, det är när jag rör på mig som jag mår bäst. Dessutom är jag en människa som tycker det är roligare att träna när man har snygga kläder som sitter skönt.

Skillnad på tights från better bodies och andra märken.

Better bodies är ett märke som vuxit sig stora på marknaden världen över och i veckan fick jag hem ett par riktigt snygga camo-tights från better bodies. Jag blev riktigt förvånad över hur tunna dom var och är riktigt snygga. I dag testade jag dom på min träning utomhus och måste säga att jag fullkomligt älskar dessa. Det är mitt första plagg från better bodies men absolut inte mitt sista.  Dagens träning blev ett intervall pass där jag sprang så långt jag orkade och sen gick och sen sprang jag igen. Det resulterade i 3.5 km runda med en skön trötthet efter.

Det som jag märkte var positivt med dessa tights är att dom andades mycket bättre än de övriga tränings tights jag har, dom känns otroligt bra mot huden och dom andades och jag kände mig inte instängd och blöt av svett. Jag har haft problem med de andra att dom inte låter huden andas ordentligt och jag har fått stanna för att rätta till och klia benen p.g.a svetten.

Att träna med fibromyalgi.

Många undrar hur jag hittar motivationen och hur jag orkar träna och vara så aktiv trots att jag har fibromyalgi, samt varför jag väljer att alltid träna i tights än andra träningskläder?

Jag har inget val än att jag måste plocka fram motivationen till att röra på mig. Att leva med en ständig värk är ett helvete och i början när man börjar med träningen så brukar ofta smärtan öka och därför lägger många av. Det är oerhört viktigt att du lyssnar på din kropp och anpassar din träning efter vad din kropp orkar och absolut inte jämföra dig med andra. Börja lätt med promenad och sen utöka. Viktigt är att du inte får glömma bort att stretcha dina muskler och leder ordentligt efter att du tränat.

Träning har dessutom så många goda egenskaper. Endorfiner utsöndras, den minskar stress och i många fall förbättrar den även sömn. Om du googlar på träning med fibromyalgi så får du fram diverse olika studier som visar att träningen normaliserade frisättningen av inflammatoriska och smärtframkallande ämnen i muskulaturen och att detta var förenat med minskad smärta. Dessutom förbättrades den kognitiva förmågan.

Varför tights?
Det är oerhört skönt att träna med tights och jag som försöker göra variera min träning med både promenader ut, styrketräning och löpning så tycker jag tights är det mest praktiska. Kläder som sitter åt och som dessutom är svettavvisade är något som jag uppskattar i träningen. Att kläderna sen är snygga är ju bara ett plus.

Tränar du i tights? Har du några plagg från Better Bodies, och är det några träningskläder du tycker jag ska kolla in extra? Jag har under en tid börjat fundera på detta med kompressionstights och kompressions träningsplagg överlag , för det ska tydligen vara grymt vid träning.

 

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.