Livsstil

Danska dialekter, askopp på dass & konstig svensk

Danska dialekter.

Så är vi hemma från ett fantastiskt 50 års firande för TT ( Tommy Thulesen ).  Vi gick mot tåget och när vi var halvvägs till triangeln så vänder vi om och tar bilen och jag erbjuder mig att vara chaufför så att sjömannen kan ta sig ett par glas med 2 av sina kollegor som han inte träffat på länge, varav en som är 50 åringen som skulle firas. Väl på plats, jag trodde aldrig vi skulle hitta rätt så ångrar jag mig bittert att jag valde att vara chaufför – Tattinger rosé skådar mitt öga och jag börja dregla. Sjömannan var tvungen att ta 2 glas, ett för honom och ett för mig. Jag försökte få i honom mer , men misslyckades.

Gästerna trillade in och jag har nog aldrig varit med om så många danska dialekter på ett och samma ställe. Tur jag var där med sjömannen för vi var dom enda svenskarna och jag förstår danska riktigt bra och brukar inte ha problem, men när vissa började prata funderade jag på om det fanns flera länder med danska haha.  Men jag tycker jag klarade mig bra!

Fisk, fisk och 1 liter vatten.

Det var bordsplacering och jag hamnade bredvid sjömannen. Tacka gud och förrätten var serverad när vi skulle sätta oss. Jag blir likblek i ansiktet och inser att kvällens middag börjar med .. tadaa .. fisk i olika former. Det var tonfisk, en räckcocktail och någon laxtjoffilifjoff och bröd. Helvetes jävla skit var något jag viskade fram, men är man på 50 års kalas så måste man smaka och får inte verka otacksam, men jag klarade verkligen inte av det. Smakade på tonfisken och fick svälja ned med vatten, räkorna smakade jag inte på utan försökte nå såsen i botten som inte alls smakade bra och laxen smakade jag inte på men röran i  och höll på kräkas. Jag drack nog en liter bubbelvatten själv men brödet var gott och förrätten såg gudomlig ut, jag rörde lite på allt för att det ska se ut som jag hade ätit, men ner servitören kom och sa på danska – Jahopp, du tycker visst inte om fisken så ville jag bara sjunka under stolen och svarade skamset, Nej och skjut mig haha!

En svensk som skålar i vatten, det är en konstig svensk.

Huvudrätten smakade fantastiskt. En buffé med diverse kött och tillbehör. Kycklingen och rostbiffen var to die for och jag orkade bara lite. Att festa till det med danskar är helt magiskt och jag har nog aldrig skålat så mycket i hela mitt liv.  Vid vårt bord satt det ett par som tittade konstigt på mig, damen i fråga viskade flertalet gånger till sin man och sen bröt hon tystnaden och sa, ja vi har kollat på dig ett par gånger och tyckt att du är den konstigaste svensken som vi träffat någonsin, för ni svenskar brukar aldrig skåla i vatten , i alla fall inte när ni är i Danmark, men sen insåg vi ju att ni svenskar inte får dricka 2 glas vin och sen köra bil som vi i Danmark haha. Jag la till med ett skratt och ville egentligen säga massa fula ord, men jag kan ibland behärska mig och jag var ju på 50 års kalas och kunde ju inte skämma ut mig mer, det räckte med fisken.

Askkopp på dass – 2 flugor i en smäll.

Efter allt vatten var är man ju tvungen att smita iväg på dass. Där ser jag något som jag inte sett på svenska toaletter – en askkopp. Det är i Danmark du kan bajsa och röka samtidigt, smidigt som fan att kunna lägga i från sig ciggen. Jag började snabbt leta efter hållare till vinglas och ölglasen, men dom har inte kommit så långt ännu. Men det kommer väl.

Det blev en tidig kväll för bögarnabus och vi tackade för oss. Vi fick varma kramar av sjömannens 2 kollegor med fruar och när dom säger att dom tycker det var kul att vi kom och tråkigt att vi åker så tidigt, för det var ju så länge sen dom träffade sjömannen eftersom dom jobbar på olika båtar så fick jag en klump i magen. Men vi körde hem till kamphunden som blev lyckligare än någonsin. Nu sippar vi på vars ett glas bubbel och bara slappnar av. I morgon är det bakning på schemat och jag ska försöka vlogga under morgondagen.

 

Tack Tommy för en fantastisk fest och förlåt för den konstiga svensken som ratade dyr mat och skålade i vatten. Men jag hoppas ni tycker om mig lite ändå haha!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.