Livsstil

En omställning och nya utmaningar

Nya utmaningar.

Semestern är nu över och både jag och sjömannen har börjat jobba. Semestern 2021, tack för denna tiden och tack för att du gav oss så mycket kvalitetstid tillsammans, återhämtning, träning, god mat och att vi ännu en sommar fick spendera den tillsammans, jag, sjömannen och kamphunden i vårt lilla Paradis, våran kolonistuga. 3 veckor där vi tog dagarna som dom kom, kom i gång med cyklingen igen och bara fick vara vi. Vi behövde det. Jag behövde det.

Sjömannen åkte mot jobb i söndags, tog in på hotell och mönstrade på i går. Han är nu borta 3 veckor och dessa kommande veckor kommer vara tuffa, speciellt eftersom han är borta 3 veckor, sen bara hemma 8 och sen jobb igen 14 dagar, allt för att komma i rätt turn efter semestern. Jag började jobba i går och fick ställa om kroppen då jag numera efter min semester är nattarbetare en tid framöver och första natten är avklarad.

Det var många år sedan jag jobbade heltid på natten och självklart är det en omställning. Att vända på dygnet, att kunna sova på dagen vilket jag har kunnat. Många har frågat varför jag ska jobba natt och just nu passar det så bra på det personliga planet, sen får vi se hur det blir framöver, men första natten gick superbra och sömnen i dag har varit bra. Så nu väntar nya utmaningar och en omställning att planera om en nattarbetares vardag med sociala medier, familjeliv och ett socialt liv.

Nu blir det dricka upp min latte, fixa lite här hemma och ta en långpromenad med kamphunden som även hon är nöjd över att hon fått ligga i sängen med mig och sova.  Något som jag minns att jag uppskattade senast jag jobbade natt för många år sedan var, att komma hem och få ta en morgonpromenad med kamphunden och sen kunna lägga sig.  Men nu, fixa här hemma och ha kvalitetstid med kamphunden innan natt 2 av 2 ska avverkas.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.