Livsstil

Ett par tuffa dagar, gräsänkling och fredag

Monstera thai constellation

Det är fredag och det känns som jag redan har varit uppe alldeles för länge. Klockan ringde kl 06, hundarna skulle ute och sedan skulle jag köra sjömannen mot tåget. Tårarna var nära, men jag kände att du måste bara bita ihop Totten, han måste iväg på jobb och han har varit hemma länge nu. Men jag tänker fan inte ljuga, det känns åt helvete och det har varit ett par tuffa dagar och ett par nätter med dåligt med sömn. Men nu är han på flygplatsen och äntligen ska han få jobba igen, jag är glad för hans skull men för min egen del så känns det som om det är just nu jag hade behövt ha honom hemma, men det får bara gå. Det ska gå.

Det regnar i vanlig ordning, jag dricker kaffe och hundarna dom finns nära. Chanel sover och Molly ligger på ryggstödet på soffan och kollar ut.  Det är vi 3 nu när jag är gräsänkling ett tag och det är kanske bra, att jag får rodda själv och få vara själv och reflektera och bara gråta ut. För hur i helvete kan det finnas så mycket tårar?

Att fokusera på det som gör att man mår bra.

Det är fredag , musiken strålar från datorn och jag är inne på kopp nummer 2 eller kopp och kopp, det är ett glas. Det kommer gå mycket kaffe dessa dagar känner jag och jag ska försöka hålla mig ovanför ytan , själv, utan att sjömannen finns vid min sida och fångar upp mig. Jag ska fokusera på saker som gör att jag tänker på annat, mår lite bättre och kommer på fötterna igen och det jag ska försöka göra dessa dagar är:

– Ta mig ut med kameran och fotografera.
– Pilla med växterna, plantera om och fotografera snygga foton på dyrgriparna. Jag är ju en sån där växtnörd och samlar på dyra , ovanliga aroider.
– Promenader med hundarna.
– Att tillåta mig att bara gråta, vara och sova, vända dygnet om jag känner för det.

Vi får helt enkelt se. Det är fredag och planen är bara att vara hemma, jag och hundarna. Jag ska väl unna mig något gott framför tv, lite chips och kanske ett glas champagne, äkta champagne kanske ? I går var det en vecka sedan mamma tog sitt sista andetag kl 19:42 med fyra av hennes barn vid hennes sida. Jag är trasig, jag bröt ihop i går kväll och livet bara rasade..  Mamma, du fattas mig, du fattas mig som inni helvete.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.