Livsstil

Ingefärsshot, mexicansk spya och wifeytime

Jag googlade upp vad som behövdes för att göra egen ingefärsshot. Traskade iväg på Ica och väl på ica handlade jag även till söndagens middag, mexikansk spya by my self. Självklart tyckte jag ju att jag sett diverse grönsaker i kylen, men när jag väl kom hem igen så var det bara att slänga vissa grönsaker – dom var påväg att gå ut av sig själv och hade sett sina bättre dagar om man säger som så.

Så nu har jag gjort min egen ingerfärsshot som står i kylen och gottar sig. Ingefära ska inte kokas och inte överstiga 60 grader för då försvinner de viktiga ämnena som finns i. Så jag värmde vatten och ingefära på låg värme i 20 minuter ca, av från plattan och sen i med lite honung och 2 citroner. Detta ska man ju dricka innan man blir förkyld, men när jag googlat på kost så tänker jag som så att ingefära har ju en antiinflammatorisk egenskap, så det kan ju hjälpa både mage och leder. Och nu har jag nyss fått i mig dagens middag  – så jävla gott!  Kamphundarna satt fint på golvet och tittade på mig och höll mig sällskap ihop om att något skulle trilla ner, men inte en bit så dom tycker jag jag är världen sämsta pappa i dag!  Men nu kommer snart sjömannen hem så jag får sällskap vid middagsbordet.

Det har varit wifeytime i dag. Tvättat, fixat i köket, plockat, rasta kamphundarna och ja ta hand om hemmet. Ikväll blir det en lång varm dusch, ansiktsmask, tända ljus och slappa i soffan. I morgon är det en ny vecka och fullproppat med både kväll och dagpass på jobbet.

Följ bloggen på :
Facebook:  Tommytott
Instagram:  Tommytott

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Ullis 5 februari, 2017 at 15:29

    Hej. Jag har själv fibro och mkt problem med magen. Har på senare år kommit fram till att det är IBS-mage. Det finns en massa som hänger ihop med fibron. Kanske det är IBS som spökar för dig också. Ingefära brukar även hjälpa om man mår illa, dock får jag magkatarr av för mycket ingefära. Jag äter omeprazol varannan dag för att inte må illa. Oj…det blev lite rörigt här, men håller tummarna att du får hjälp med magen.

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.