Ett hälsosammare jag

Mål 2016

Mål

 

Det har gått drygt 2 veckor in på det nya året och gymmen är överfulla och jag har fått ett par frågor på de sociala medierna om jag har något nyårslöfte ? Och nej, denna herre har faktiskt inga nyårslöften, för att jag vet att jag inte kan hålla dom, men däremot har jag mål som jag vill uppnå, eller i alla fall försöka uppnå.

2016 ska bli mitt år, där försöker ta mig till målen. Och några av de mål som jag har är:

 • Att få in träning, promenad och gym 2-3 gånger i veckan. I början kommer jag ta det jättelugnt p.g.a min fibromyalgi och verkligen lyssna på kroppen mer än vad jag gjorde 2015. Går jag ut och går 1 gång och gymmet 1 gång i veckan så ska jag vara supernöjd.
 • Bli bättre på hålla kosten. Skärpning för fan Totten. Mina leder och min mage ( ja gumpen oxå ) mår verkligen skit av gluten och laktos. Lederna värker mer vid intag av gluten och magen blir fucked up. Kosten måste bli bättre, och det ska fokuseras på skonkost och även inhandlas koffeinfria kaffekapslar för att minska på koffeinet lite. Oh i love latte!
 • Sänka kraven. Jag har sinnesjuka krav på mig själv och behöver sänka dom lite. Ett mål som jag måste jobba extremt mycket med.
 • Bloggen och vloggandet ska bli ännu mer fantastiskt!
 • Att säga nej och tänka mer på mig själv. Jag är en människa som bryr mig extremt mycket om andra och har tidigare brytt mig extremt mycket om hur andra uppfattar mig och tycker om mig. 2015 var året jag faktiskt sa i från rejält , på riktigt och faktiskt börja prioritera mig.  Jag har mycket att jobba på och 2016 är inget undantag. U better work bitch!
 • Att ta vara på min familj och vänner bättre. Seriöst så har de senaste åren sedan jag fick min diagnos fibromyalgi varit bajs. Många har försvunnit , både för att jag varit tråkigt och för att vissa själv valt att avsluta vänskapen/relationen. I år ska jag bli bättre på värdesätta och vara mer tydlig om att bara för att jag har fibromyalgi så behöver jag inte vara en porslingsfigur, jag kan göra saker. Och jag måste bli bättre på att visa de som jag håller kär mer uppskattning. Samt en önskan att få kontakt med familjen .. I miss them! SVÄLJ STOLTHETEN FÖR FAN. Både jag och ni!
 • Sluta grubbla och oroa mig. Saker löser sig och saker händer av en anledning. Sluta oroa sig.

  Och jag ska fortsätta blogga, ska bli bättre på videobloggandet och fortsätta drömma om mitt skrivande. I år är jag ju även krönikör för tidningen fibromyalgiNYTT. En tidning som kommer ut i pappersformat till oss som är med i landets fibromyalgiföreningar.  Få ut fler krönikor och jag vill komma ut och föreläsa mer om HBTQ ämnet. ( Vet du någon skola i Skåne regionen, tips om mig ) och jag ska verkligen ta vara på min och sjömannens relation. Den mannen, det finns ingen som kan ge mig så mycket kärlek som honom och det finns ingen som jag älskar så mycket som han! Åh  .. den rumpan! haha!

  Så , det är ett par av mina mål, utan inbördes ordning. Jag ska beta av dem en efter en.  Punkt.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Kamilla Nilsson 15 januari, 2016 at 01:53

  Jag brydde mig inte heller om nyårslöfte i år, som sagt dom hålls ändå inte hehe.

  Att få en diagnos tar sin lilla tid att ta in och e man en riktig vän/familjemedlem, så ger man personen den tiden. Men jag vet hur de e, folk försvinner så snabbt. När min mamma fick sin demens försvann släkten och de som finns kvar, förstår inte hennes diagnos. Känns jäkligt ensamt.

  Hoppas du kommer igång mer med HBTQ ämnet 🙂

  Kram Kamilla

  • Reply tommytott 15 januari, 2016 at 07:52

   Du har så rätt så !

   Åh nu kom jag på vart jag kände igen ditt namn ! Hälsa din mamma och hoppas det är okej med er båda !

   Kram

   • Reply Kamilla Nilsson 15 januari, 2016 at 22:10

    Jag studerar sedan 2010 :). Har ett gymnasiebetyg nu plus 120 av 180 högskolepoäng inom Socialpedagogiskt arbete inom funktionshinderområdet.
    Mamma fick en strok i april 2014, som medförde afasi. Hon e lika envis som vanligt 😉

    Ser att de går bra för dig 🙂
    Kram

    • Reply tommytott 16 januari, 2016 at 16:18

     Grattis och skönt att det har gått bra för dig!

     haha, ja din mor är en envis människa , men jag var ju lika envis jag!
     usch, hoppas hon mår ok efter allt och du får ge henne en kram från mig , kommer hon i håg mig?

     KRAM

 • Reply Margareta 15 januari, 2016 at 07:47

  Hmm, är det inte så att den tredje punkten motsäger den långa listan på dina mål? Bara en liten fundering…

  • Reply tommytott 15 januari, 2016 at 07:51

   Nej absolut inte .. Inte sagt att jag kommer uppnå alla mål , kan ta delar i några av punkterna ! Kraven jag har och haft på
   Mig själv är skyhöga 🙂

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.