Livsstil

Måndag, synundersökning och det blir bättre med åldern

Det blir bättre med åldern.

Så var det måndag igen och sovmorgonen är som bortblåst. I dag hade både jag och sjömannen tid hos Optikern för att se om synen har förändrats och om det behövdes nya glasögon för att se bättre ut, både för andra och för sig själv. Och ja vi fick domen både jag och sjömannen. Mitt brytningsfel har blivit sämre så det blev ett par nya glasögon, vilket jag ändå behövde då min båge är knäckt. Sjömannen däremot rekommenderas progressiva för sitt betydligt kraftigare och större synfel än vad jag har. Han ska tillbaka och se om han kan få det billigare på black friday, för att betala 4000:- för bara glasen är lite av ett chockpris. Jag höll på svimma , om inte annat så får han fundera på om han verkligen vill ha progressiva eller om han kör på som tidigare med vanliga.

Detta talesättet – det blir bättre när du blir äldre är något jag inte riktigt kan hålla med om. Magen blir större och synen blir större, så till er som använder talesättet säger jag bara – skit på er, tur jag är 22 i sinnet.

En ledig måndag.

En ledig dag och solen försöker med sin kraft visa sig så gott den kan. Det är krispigt och riktigt kyligt ute och vi är hemma och jag njuter av en skumtomte från Nocco. Affärerna har pyntat till max med julsaker och jag vill be dom alla att kasta lasso och fånga in renarna och supa ner tomten. Julstämningen är jag redan trött på även fast julen inte har börjat, men det ända positiva med detta är att Nocco äntligen har släppt storfavoriten Skumtomte. Jag har velat lite och funderat men kommit fram till att ett flak eller 2 får vänta tills lönen kommer haha!

Så resten av dagen har vi inga större planer. Vi ska iväg och handla färskfoder till kamphunden  som är kräsen och inte äter som hon ska så vi får köpa det vi vet hon älskar och äter och så ett stopp på tropikhuset för att handla lite mat till ormarna. Mailen ska gås igenom, hemmet ska få sig en omgång och så ska jag kurera min mancold, den börjar släppa lite känns det som så jag hoppas det fortsätter åt detta hållet.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.